Haal alles uit de Ziggo Mediabox XL

Door: Stefanie Katzenbauer | 09 maart 2018 10:44

How To

Hij stond eerst bekend als de Horizonbox, maar Ziggo heeft het tv-kastje inmiddels omgedoopt tot de Mediabox XL. En hoewel het strak gestroomlijnde toestel in menig huiskamer te vinden is, is de omvang van alle functies niet bij iedereen bekend. Reden genoeg voor een voor ene lijstje met handige tips voor de Mediabox XL van Ziggo.

Op de afstandsbediening die geleverd wordt bij de Mediabox XL zitten een paar belangrijke knoppen. De pauze-, stop-, voor- en achteruitspoelknop zijn meteen van toepassing op een van de belangrijkste functies van deze box. Je kunt namelijk live programma’s pauzeren, als je bijvoorbeeld even naar het toilet moet, en vervolgens weer afspelen. Een voordeel is dat je bij veel zenders hiermee ook de reclames kunt doorspoelen. Dit is echter niet bij alle zenders het geval, dus soms word je alsnog gedwongen de reclames te bekijken. Wil je terug naar de live uitzending? Druk dan op het kleine tv-toetsje met de pijl naar links.

Daarnaast kun je tot zeven dagen programma’s terugkijken. Zoek de naam van je gewenste programma op via de zoekfunctie onder de menuknop of in de tv-gids. Typ de naam van je programma in en kies de aflevering die je terug wil kijken. 

Tv-gids - een overzicht

Bij het indrukken van de menu kom je, hoe verrassend, in het menu terecht. De tv-gids is daarin de eerste optie die wordt aangeboden. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar je vindt hier ook de optie om het programma van één enkele zender te bekijken. Verder vind je onder deze knop ook een gepersonaliseerd overzicht van tv-programma’s. Hier zie je wanneer wat precies te zien is op basis van jouw kijkgedrag. Daarnaast kan je ook programma’s selecteren op genre. Deze programma’s zijn niet altijd te zien op zenders die ook daadwerkelijk in je pakket zitten. 

On demand - films bestellen

Een optie naar rechts in het menu en je komt terecht bij On Demand, hier kom je ook snel terecht door op de On Demand-knop van je afstandsbieding te drukken. Heb je nou bijvoorbeeld een filmavond gepland en ben je een van diegenen die géén Netflixaccount heeft, dan kun je hier voor een aantal euro een film of serie huren. Dit zijn over het algemeen nieuwere films die net uit de bioscoop zijn of nieuwe seizoenen van een serie. Het principe is dus eigenlijk hetzelfde als vroeger een bezoekje aan de videotheek brengen met de prijs van één maand Netflix kijken.

Apps - Netflix kijken zonder smart TV

Als je toch Netflix hebt aangeschaft, dan kun je via de Mediabox XL ook Netflix kijken. Dit is een app die je downloadt op het apparaat. Het aanmelden doe je gemakkelijk met het toetsenbord op de achterkant van je afstandsbediening, zodat je niet onhandig letters hoeft te selecteren met je pijltjestoetsen. Dit is natuurlijk niet de enige beschikbare app. Een ander voorbeeld is de NOS-app waarbij je makkelijk het laatste journaal terug kan kijken.

Opnames maken en terugkijken

Alle apps vind je ook terug onder het kopje media, dat ook te vinden is onder de menuknop. Een belangrijker onderdeel dat je daar echter terugvindt zijn de opnames van tv-programma’s die je gemaakt hebt. Om een programma op te nemen zoek je het op in de tv-gids als het in de toekomst ligt, of je drukt op rec op de afstandsbediening als het programma al bezig is. Je programma komt dan terecht onder ‘mijn opnames’ en is daar terug te kijken.

Ook zie je in dit menu je geplande opnames zodat je nog een keer voor de zekerheid kan checken of je Temptation Island wel echt gaat opnemen. Je hebt met de Mediabox XL de gelegenheid om vier programma’s tegelijk op te nemen.

Xite - gepersonaliseerde muziekzender

MTV is al lang geen Music Television meer. Mocht je graag de clips willen bekijken bij de nieuwste muziek dan kun je terecht bij de zender Xite. Waarom deze zender specifiek benoemd wordt? Met de afstandsbediening van de Mediabox kun je zelf bepalen welke muziek je luistert.

Druk op OK op je afstandsbediening om de personalisering van de zender te activeren. Vervolgens kun je met het pijltje naar rechts nummers skippen en meer functies ontdekken met de pijl naar beneden. Je kan ook muziek ‘liken’ door op het pijltje omhoog te drukken. Door op het pijltje naar links te drukken kun je inloggen waardoor je inzicht hebt in de muziek die je geliked hebt.

1 Reactie(s) op: Haal alles uit de Ziggo Mediabox XL

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 maart 2018 09:44 ankevano
    Het is alleen jammer dat er al lange tijd, niet alles goed wordt opgenomen, halverwege de opname krijg je bij de opname; u bent niet geabonneerd voor deze zender. Ook gooit hij geplande opnames eruit. Na 5 mediaboxen, korting gekregen, met de mededeling wanneer het na een half jaar nog niet goed werkt, ik op zoek moet gaan naar een andere aanbieder!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.