HP 2311gt 3D-monitor

Door: michiel-de-roode | 29 februari 2012 16:07

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

In Computer!Totaal 3/2012 hebben we 3D-beeldschermen getest. HP stuurde zijn 3D-scherm helaas te laat in om nog in het blad mee te nemen. De HP 2311gt maakt gebruik van de passieve 3D-technologie en wordt geleverd inclusief twee brillen.

HP heeft bij de 2311gt gekozen voor de passieve 3D-technologie met behulp van de TriDef 3D-drivers. Het scherm is hiermee voor zowel AMD- als NVIDIA-kaarten geschikt. Het voordeel van de passieve techniek ten opzichte van actieve 3D is dat de 3D-weergave een stuk rustiger is voor uw ogen. Daarnaast zijn de brillen door het ontbreken van elektronica in de bril comfortabeler en goedkoper. Uiteraard zijn er ook nadelen, u valt in 3D terug op een resolutie van 1920 x 540 en de verticale inkijkhoek wordt beduidend minder. Daarnaast worden meer games in 3D ondersteund door NVIDIA's actieve 3D VISION dan door de passieve TriDef 3D-technologie. In Computer!Totaal nummer 3/2012 die nu in de winkel ligt hebben we zowel passieve als actieve 3D-schermen getest.

De HP 2311gt ondersteund passieve 3D, hierdoor is het scherm voor zowel AMD Radeon

als NVIDIA GeForce-kaarten geschikt.

3D-prestaties

HP levert bij het scherm TriDef 3D-drivers mee. Nadat de drivers zijn geïnstalleerd, zoekt de software uw pc af naar games die ondersteund worden. Via TriDef 3D kunt u deze games vervolgens in 3D spelen. Het scherm wordt geleverd met twee gepolariseerde brillen. Er wordt geen clip-on-brilletje meegeleverd, maar de brillen van HP passen goed over de meeste normale brillen heen. We hebben 3D getest met de meegeleverde 3D-trailer van 'Puss in Boots', met de 3D Blu-ray 'Drive Angry' en een aantal games. Het passieve 3D-effect ziet er in de geteste games en films prima uit. We krijgen helaas geen 3D aan de praat als we de PlayStation 3 aansluiten via HDMI. In 2D-modus kan het scherm prima overweg met de console, maar zodra een film of game in 3D overschakelt, springt het beeldscherm in slaapmodus. Een gemiste kans van HP, het niet voldoen aan de HDMI 1.4a-specificatie is hier vermoedelijk de oorzaak van. In Computer!Totaal nummer 3/2012 hebben we 3D-schermen getest die wel overweg kunnen met de PlayStation 3.

Actieve of passieve 3D

Er zijn momenteel twee technieken om 3D-beeld weer te geven. De actieve techniek maakt gebruik van een bril met zogenoemde shutter-glazen die om beurten open en sluiten. Op het scherm wordt razendsnel afwisselend het beeld voor het linker- en rechteroog getoond. NVIDIA gebruikt deze actieve technologie voor zijn 3D Vision dat alleen met de eigen grafische kaarten werkt. De passieve technologie maakt gebruik van gepolariseerde glazen waarbij het ene glas de even en het andere glas de oneven beeldlijnen toont. De passieve technologie wordt momenteel gebruikt in combinatie met de TriDef 3D-drivers die zowel met AMD- als NVIDIA-kaarten werkt.

0 Reactie(s) op: HP 2311gt 3D-monitor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.