HP bevestigt komst Windows 8-tablets

Door: Elmar Rekers | 14 mei 2012 09:41

Apps & Software

Hewlett-Packard (HP) heeft afgelopen weekend bevestigd dat de fabrikant aan verschillende tablets met het Windows 8-besturingssysteem werkt. Verwacht wordt dat de eerste tablets eind dit jaar op de markt komen.

HP's ceo Meg Whitman doet de aankondiging tijdens de Global Influencer Summit 2012 in Shanghai. Hiermee zal de fabrikant een tweede poging doen de tabletmarkt te betreden, nadat dit in 2011 mislukte met de TouchPad-tablet. Dit apparaat draaide op het WebOS-besturingssysteem en werd op den duur zo sterk in prijs verlaagd dat hij voor nog geen honderd dollar over de toonbank ging.

Whitman laat weten dat HP wil 'inspelen' op de sterke groei die de tabletmarkt wereldwijd doormaakt. Executive vicepresident Todd Bradley voegt er nog aan toe dat de nieuwe Windows 8-tablets met een eigen cloud-dienst geleverd zullen worden. "Zodoende kunnen gebruikers content eenvoudig opslaan en deze op verschillende apparaten raadplegen", aldus Bradley.

HP Slate 8

Details over de tablets worden er door HP nog niet gegeven. Wel doken er enkele weken geleden al foto's op van een Windows 8 tablet van HP. Deze Slate 8 zou tijdens een interne presentatie in de Verenigde Staten getoond zijn. De tablet draait op een x86-processor, heeft een 10,1 inch-scherm en is 9,2 millimeter dik. Verder zou ook het gebruik van een stylus worden ondersteund. Of de geruchten kloppen zal pas later dit jaar duidelijk worden wanneer HP zijn eerste Windows 8-tablets lanceert.

0 Reactie(s) op: HP bevestigt komst Windows 8-tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.