HP brengt Chromebook naar de winkels

Door: rene-schoemaker | 04 februari 2013 13:30

Internet & Thuis

HP verkoopt vanaf vandaag zijn eerste Chromebook, een Pavilion 14 inch notebook met 100 GB gratis opslag via Google Drive. In eerste instantie is de Chromebook alleen in de VS te koop.

De Pavilion 14 Chromebook heeft een 14 inch beeldscherm, 16 GB solid state drive (ssd) en een Intel Celeron-processor. Daarnaast krijgen kopers er direct gratis opslag in de cloud bij via Google Drive, althans voor twee jaar. De prijs is vastgesteld op 330 dollar.

De Chromebook van HP wijkt af van gelijkende producten van Samsung en Acer doordat het schermformaat groter is. HP wil dat groter schermformaat dan ook gebruiken in de marketing tegen Acer en Samsung, zegt David Conrad, de consumer notebook director van HP tegen Bloomberg.

Alternatief voor tegenvallend Windows 8

HP heeft met de Chromebook een alternatief voor de Windows-producten. Vorige maand zei Conrad nog dat de verkopen van Windows 8-producten zwaar tegenvielen. De gehele markt heeft te maken met een tegenvallende verkoop aan pc's. Dat HP inzet op de Chromebook werd vorige week bekend doordat de specificaties van de nieuwe Pavilion al opdoken in een PDF op de site van de leverancier.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: HP brengt Chromebook naar de winkels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.