HP draadloze tv-aansluitkit

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 20 juni 2012 15:09

Apps & Software

Er zijn meerdere manieren om een notebook draadloos op een HD-televisie aan te sluiten. Met de HP draadloze tv-aansluitkit heeft ook HP een oplossing beschikbaar die gebruikmaakt van draadloze HDMI.

Wat de HP draadloze tv-aansluitkit feitelijk doet, is het vervangen van een HDMI-kabel door een draadloze kabel. Er wordt hierbij 1080p met HDCP-kopieerbeveiliging ondersteund. De draadloze techniek WHDI verstuurt het beeldsignaal via de 5GHz-band. HP geeft een maximumafstand van vijf meter op, iets dat probleemloos werkt.

De zender in de notebook heeft het formaat van een forse usb-stick.

In de notebook steekt u een zender met het formaat van een forse usb-stick. Deze moet met een kabeltje tevens worden aangesloten op een usb-poort om de zender van stroom te voorzien. Overigens is het kabeltje met een lengte van 16 cm wel erg kort, gelukkig is het een alledaags micro-usb-kabeltje. Op uw televisie sluit u het ontvangstkastje aan. Deze wordt met een spanningsadapter van stroom voorzien. De verbinding tussen ontvanger en zender wordt automatisch tot stand gebracht. Hoewel WHDI geen compressie zou hebben, zien we toch compressieartefacten om bewegende beeldelementen zoals de muiscursor. Vanaf een afstandje - zoals op de bank - valt dat niet op. Bent u op zoek naar een manier om uw notebook met HDMI draadloos op de televisie aan te sluiten, dan is dit een prima maar prijzig alternatief voor een (lange) HDMI-kabel.

HP draadloze tv-aansluitkit (QE389AA)

Straatprijs € 160,-

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig aan te sluiten

Werkt direct

1080p met HDCP

Minpunten

Toch compressie-arte­facten zichtbaar

Wordt erg warm

Usb-kabeltje kort

0 Reactie(s) op: HP draadloze tv-aansluitkit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.