HP ENVY 110

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 17 april 2012 14:27

Overige elektronica

Afgunst, dat is wat HP - getuige de naam - wil oproepen met de ENVY 110. Jaloersmakend is het uiterlijk van deze printer zeker. We zien hoogwaardig kunststof aangevuld met glas en aluminium. Uiterlijk is leuk, maar is het apparaat ook fijn als printer?

Het opvallendste verschil met de versie van een jaar eerder (de HP ENVY 100) is dat de printer nu in wit met beige is uitgevoerd. Fraai is dat de papieruitvoer automatisch uit het apparaat schuift als u een printopdracht geeft. Ook het aanraakscherm klapt dan automatisch omhoog. Het grootste nadeel van de papieruitvoer is de capaciteit. Met 25 vel kunt u het afdrukken van een beetje flinke tekstdocumenten in één keer, wel vergeten. Ook de papierinvoer van 80 vel beperkt het aantal afdrukken dat u kunt maken. Gelukkig kunt u op de ENVY 110 wel automatisch dubbelzijdig afdrukken. Uiteraard beschikt de printer over alle moderne HP-mogelijkheden als ePrint, en Apples AirPrint waarmee u kunt draadloos kunt afdrukken (ook via email). Er zijn ook apps voor bijvoorbeeld fotodiensten en kleurplaten.

De HP ENVY 110 is uitgevoerd in wit met beige.

Afdrukken

In de specificaties van de HP ENVY 110 wordt vermeldt dat er 7 tekstpagina's per minuut uit de printer kunnen rollen. Dat wordt met 7 pagina's in de eerste en 9 pagina's in de tweede minuut ruimschoots gehaald. De tekst is goed zwart en ook op de scherpte is niets aan te merken. Kleur gaat beduidend langzamer, een foto­afdruk op A4 rolde na zo'n 30 seconden uit de printer. De kleuren zijn prima, de scherpte kan wat beter. Ook zien we op normaal papier wat banding in de afdruk, jammer voor een printer in deze prijsklasse. Bij het kopiëren van een tijdschriftcover valt op dat de klep geen voorziening heeft om iets omhoog te gaan voor een dikker document, we kunnen de klep dan ook niet sluiten. De kleuren van de kopie zijn goed, maar de scherpte kan echt veel beter.

Afdrukkosten

De ENVY 110 maakt gebruik van een cartridge met zwarte inkt en een combinatie-cartridge voor de kleuren. U hebt de keuze uit een normaal formaat en XL-cartridges. De zwart-cartridge kost 14 euro en gaat 200 pagina's mee. De kleurencartridge kost 17 euro en gaat 165 pagina's mee. Dan komen we qua inktkosten op een paginaprijs van 7 cent voor zwart-wit en 19,1 cent voor kleur. De XL-zwartcartridge kost 29 euro en gaat 600 pagina's mee. De XL-kleurencartridge kost 34 euro en gaat 440 pagina's mee. Een tekstafdruk kost dan 4,8 cent en een kleurenafdruk 12,5 cent. Uiteraard gelden deze kosten voor 5 procent dekking en moet u er een cent papierkosten bij optellen.

Conclusie

HP heeft de ENVY 110 met het uiterlijk als uitgangspunt ontworpen, voor in bijvoorbeeld de huiskamer. Dat is goed gelukt, maar als printer is de ENVY 110 wat minder indrukwekkend. Dat zit hem vooral in het feit dat de kleuren gecombineerd zijn in één cartridge en dat de papiercapaciteit te laag is. Wij prefereren gescheiden inkttanks om de afdrukkosten beter onder controle te houden. In de praktijk gaan de verschillende kleuren namelijk niet allemaal even snel op. Kortom, een printer die vooral geschikt is voor bij wie hij in de woonkamer moet staan, in het interieur past en voor wie vooral weinig print.

HP ENVY 110

Prijs € 249,-

Afmetingen 42,7 x 33,6,5 x 10,2 cm (l x d x h)

Gewicht 7,25 kg

OS Windows XP/Vista/7 of Mac OS X 10.5/10.6/10.7

Maximale printresolutie 1200 x 600 dpi voor tekst

Maximale scanresolutie 1200 dpi

Functionaliteit Printen, kopiëren, scannen, faxen (via internet, eerste 20 faxen per maand gratis)

Aansluitingen Usb 2.0, 802.11b/g/n, usb-poort, kaartlezer (SD/Memory Stick Duo/MMC)

Scaninvoer Handmatig op glasplaat

Automatische duplexfunctie afdrukken Ja

Oordeel 6/10

Pluspunten

Fraai uiterlijk

Goede afdrukkwaliteit tekst

HP ePrint en Apple AirPrint

Minpunten

Weinig papiercapaciteit

Gecombineerde inkt­patronen

Scherpte

0 Reactie(s) op: HP ENVY 110

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.