HP komt eind 2012 met zakelijke Windows 8-tablet

Door: Elmar Rekers | 24 februari 2012 15:13

Apps & Software

Hewlett-Packard (HP) zal eind 2012 een zakelijke Windows 8-tablet lanceren. De fabrikant verwacht hiermee een directe aanval te openen op de iPad van Apple.

HP's eerste tablet, de TouchPad, wist vorig jaar geen voet aan de grond te krijgen op de tabletmarkt. De fabrikant trok kort na de lancering dan ook de stekker al uit deze webOS-tablet. Met Windows 8 als besturingssysteem gaat HP eind 2012 dus in de herkansing met een tablet die gericht is op de zakelijke gebruiker.

iPad is geweldig

"De iPad is geweldig", stelt HP CEO Meg Whitman tijdens een zakelijke presentatie. "Ik heb er zelf ook een. Ik gebruik hem om boeken te lezen en televisie te kijken, maar mijn werk kan ik er echt niet op doen." Volgens de baas van HP is er veel ruimte op de markt voor een tablet die vooral de zakelijke markt bedient.

"We kunnen eigenlijk niet eens van een tabletmarkt spreken. Het is een iPad-markt", zegt Whitman. Ze meent dat veel iPad-gebruikers graag een tablet willen waarbij "veiligheid en productiviteit" centraal staan. Iets waar de tweede HP-tablet, welke rond de kerst moet verschijnen, op zal inspelen volgens Whitman.

Succes

Over welke hardware de Windows 8-tablet gaat beschikken en welke zakelijke applicaties er beschikbaar komen is nog onduidelijk. Wel is zeker dat er voor HP veel afhangt van een succesvolle lancering, aangezien het bedrijf al enkele problematische kwartalen achter de rug heeft. Whitman is enkele maanden geleden als kersverse CEO aangesteld om het bedrijf weer op de rit te krijgen.

0 Reactie(s) op: HP komt eind 2012 met zakelijke Windows 8-tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.