HP onthult nieuwe ultrabooks en eerste sleekbook

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 mei 2012 10:24

Internet & Thuis

HP heeft dinsdag drie nieuwe ultrabooks aangekondigd en introduceerde tevens een zogenoemd sleekbook. De Spectre XT, Envy Ultrabook, EliteBook Folio 9470m en Envy Sleekbook werden tijdens een congres in Shanghai uit de doeken gedaan.

Vorige week werd duidelijk dat Sony als eerste fabrikant een goedkoop ultrabook introduceerde, maar ook de twee Envy-modellen van HP lijken aanzienlijk scherper geprijsd te worden dan andere ultrabooks. Net als de VAIO T van Sony zullen de Envy Ultrabook en Envy Sleekbook een prijskaartje van onder de 700 dollar krijgen. Europese prijzen worden later vandaag verwacht.

Het aangekondigde Envy-sleekbook beschikt grotendeels over dezelfde eigenschappen als een ultrabook, alleen is het apparaat uitgerust met een chipset van AMD in plaats van Intel. Over welke AMD-cpu het hier precies gaat is echter nog onduidelijk. Het Envy-ultrabook draait op de nieuwste Ivy Bridge-processor van Intel.

Sleekbook

Zowel het ultrabook als het sleekbook komt beschikbaar met een 14 en 15,6 inch-display (1366 x 768 pixels) en heeft een batterijduur van acht à negen uur. Het betreffen hier overigens niet de slankste notebooks op de markt want ze wegen zo'n 1,79 kilogram en zijn 19,8 millimeter dik. Doordat de prijs relatief laag is, meent HP dat het aantrekkelijke notebooks zijn voor de consumentenmarkt. Zowel het ultrabook als het sleekbook worden in juni verwacht.

Met de Spectre XT introduceert HP zijn ultrabook vlaggenschip. Deze zakelijke notebook heeft een 13,3 inch hd-scherm, weegt slechts 1,4 kilogram en is 14,5 millimeter dik. De Spectre XT wordt geleverd met een ssd-schijf van maximaal 256 gigabyte, ondersteunt onder meer usb 3.0 en Beats Audio en beschikt over aansluitingen voor hdmi, gigabit en ethernet.

In de Verenigde Staten krijgt het apparaat een prijskaartje van 999 dollar opgeplakt en zal in juni verschijnen. Naast de high-end hardware wordt software als Adobe Photoshop en Premiere Elements meegeleverd. Ook van de Spectre XT wordt later vandaag een Europese prijs bekend gemaakt.

EliteBook Folio 9470m

Tot slot doet Hewlett-Packard ook zijn nieuwste EliteBook uit de doeken, de Folio 9470m. Het eerste ultrabook binnen deze notebook-serie. De Folio 9470m is 19 millimeter dik en heeft een gewicht van 1,58 kilogram. Verder zit er een 14 inch-scherm op met een resolutie van 1366 x 768 pixels.

Doordat het EliteBook wat dikker is dan het doorsnee ultrabook, biedt het apparaat meer ruimte voor extra aansluitingen. Zo zit er een volledige ethernetpoort in de Folio 9470m, een smartcard-lezer, displaypoort, verschillende usb 3.0-poorten en een vga-aansluiting. Ook is er een grotere (verwijderbare) accu ingebouwd die voor een batterijduur van minimaal negen uur dient te zorgen.

De Folio 9470 zal ergens in oktober op de markt komen. Over een prijs is vooralsnog niets bekend.

0 Reactie(s) op: HP onthult nieuwe ultrabooks en eerste sleekbook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.