© PXimport

HP TouchSmart 610

Geplaatst: 24 augustus 2011 - 10:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Evi Maquoi

Eén van de meest recente paradepaardjes van HP is de TouchSmart 610. De alles-in-één-pc met aanraakscherm oogt niet enkel ontzettend fraai, maar zou ook garant staan voor krachtige prestaties. Is dat werkelijk zo? We hebben de pc grondig getest.

Wij hebben de Belgische uitvoering van de TouchSmart 610 getest. De uitvoering voor de Nederlandse markt is met een prijs van 1399 euro goedkoper, maar heeft 6 GB geheugen, 1 GB grafisch geheugen en geen Blu-ray-speler. De specspagina van de Nederlandse uitvoering vindt u op de HP website.

De alles-in-één-pc TouchSmart 610 hoeft u niet weg te stoppen in een werkkamertje, hij kan gerust in de woonkamer blijven staan. De pc met aanraakscherm is namelijk ontzettend mooi vormgegeven. Aan de zijkanten zit de powerknop, een blu-ray-speler (dvd-speler op Nederlandse uitvoering), een geheugenkaartlezer, volumeknoppen, twee usb2.0-poorten en een microfooningang mooi ingewerkt. De achterzijde van de pc biedt een uitgebreide waslijst invoermogelijkheden die netjes stofvrij en uit het zicht gehouden worden door een klepje indien ze niet in gebruik zijn. De HP TouchSmart 610 biedt aan de achterzijde onder andere twee usb3.0-poorten, twee usb2.0-poorten, een coax-aansluiting, audio in- en uitgangen en een 10/100/1000-netwerkpoort. De ingebakken luidsprekerbalk onderaan op de voorzijde van het scherm oogt fraai en het geluid eruit klinkt goed. Bovenaan zit nog een ingewerkte webcam met geïntegreerde microfoon. Het ultraplatte draadloze toetsenbord dat meegeleverd wordt, oogt erg strak en werkt lekker. De draadloze optische muis kunt u echter beter vervangen door een beter, ergonomisch exemplaar.

© PXimport

De HP TouchSmart 610 met afgeronde zijkanten ziet er erg goed uit.

Fantastisch scherm

Het scherm van deze TouchSmart 610-pc is erg goed. Het glanzende 23inch-aanraakscherm met multitouchfuncties en Full HD-resolutie staat in combinatie met de grafische kaart garant voor vloeiende beelden. Met behulp van optionele Vesa-adapters is het zelfs mogelijk om scherm aan de muur te bevestigen. Helemaal top is dat u het scherm zo kunt draaien dat het bijna als grote tablet gebruikt kan worden. Al moeten we melden dat het enige oefening baart om het scherm in één vloeiende beweging te kantelen. Dankzij de voorgeïnstalleerde HP TouchSmart 4.0-suite waarmee u toegang krijgt tot een hele rits functies die u met uw vinger kunt bedienen, wordt werken erg aangenaam. De gebruiksvriendelijke suite laat toe om foto's te bekijken en te bewerken, profielsites te checken, door uw muziekcollectie te bladeren en biedt nog tientallen andere mogelijkheden. In combinatie met het aanraaktoetsenbordje dat u via de linkzijde van het scherm snel tevoorschijn kunt toveren, wordt het draadloze toetsenbord zelfs even overbodig.

© PXimport

U kunt het scherm erg eenvoudig kantelen zodat u bijna een tablet hebt om op te werken.

Prestaties

HP heeft redelijke onderdelen in de all-in-one-pc gestopt. Een Intel Core i5-650-processor, 8 GB RAM DDR3 (6 GB in Nederlandse uitvoering), een ATI Radeon HD 5570-grafische kaart en 2 TB opslagruimte. Helaas is de processor wel van de vorige generatie en geen nieuwere Sandy Bridge-variant. De AMD Radeon HD 5570 heeft 2 GB geheugen (1 GB in Nederlandse uitvoering), maar dit klinkt leuker dan het is. Het geheugen is namelijk van het langzamere DDR3-type. Grafisch geheugen van het snellere GDDR5-type had beter geweest, overigens is 1 GB meer dan genoeg. Een game-pc is de TouchSmart dan ook niet. De pc krijgt een gemiddelde score van 2130 via PCMark 7 en in 3DMark Vantage zien we scores van 1429 (Xtreme) en 3768 (Performance). Voor multimediatoepassingen en het afspelen van HD-films is het natuurlijk snel genoeg.

Conclusie

De HP TouchSmart 610 is een prima alleskunner met een wondermooi aanraakscherm. Dankzij het kantelbare scherm is het aanraakgedeelte ook nog eens goed bruikbaar. De ingebakken hardware is best krachtig, maar een Sandy Bridge-processor had nog beter geweest. De TouchSmart 4.0-suite zit boordevol leuke toepassingen en maakt deze alles-in-één-computer ook erg gebruiksvriendelijk. De muis vervangt u echter beter door een beter exemplaar.

HP TouchSmart 610-1050be

Prijs € 1499,-

Garantie 2 jaar pick-up en return

Besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64-bit

Extra software Onder andere TouchSmart 4.0 suite, HP LinkUP, R.U.S.E. Strategy game

Beeldscherm 23" Full HD, Monteerbaar aan muur, 60° draaibaar

Processor Intel Core i5-650 (3,2 GHz)

Chipset Intel A57

Geheugen 8 GB RAM DDR3 (2x 4 GB) (4DIMM)

Harde schijf 2 TB SATA 3G (5400 rpm)

Overige opslag Blu-ray-reader & DVDRW (2-in-1) en 6-in-1-geheugenkaartlezer

Video ATI Radeon HD 5570 2 GB

Webcam VGA-webcam met geïntegreerde microfoon

Netwerk 10/100/1000 LAN, Wireless LAN 802.11 b/g/n

Aansluitingen 4x USB 2.0, 2x USB 3.0, audio-ingang, audio-uitgang, Beats hoofdtelefoon/microfoon combo, Beats subwooferuitgang, IR blaster, tv-coax

Invoer Draadloos toetsenbord en draadloze optische muis, afstandsbediening

Overige TV tunerkaart (analoog en DVB-T), bluetooth

Oordeel 8/10

Pluspunten

Erg fraai design

Kantelbaar Full HD-scherm

Superstil

TouchSmart 4.0-suite

Minpunten

Prijs

Muis

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten