HP: 'Windows 8 touchscreen-functie maakt pc te dik'

Door: chris-koenis | 10 september 2012 12:12

Apps & Software

Bij de nieuwe Spectre One all-in-one desktop negeert HP doelbewust de touchscreen-functionaliteit van Windows 8. De pc zou anders te dik worden.

HP heeft zijn nieuwe Windows 8 desktops aangekondigd. Maar de traditionele hardwarepartner van Microsoft gaat bij zijn nieuwe 23.6 inch all-in-one desktop Spectre One voorbij aan de touchscreen-functionaliteit van Windows 8. De voorkeur gaat uit naar een touchpad omdat de Spectre One volgens HP overall 4 tot 5 millimeter dikker werd. Een concessie die het bedrijf niet bereid was te doen, meldt The Verge.

HP vaart eigen koers

Daarmee vaart HP opnieuw zijn eigen koers. De fabrikant richt zich met de Spectre One op het bedrijfsleven en wil een zo dun mogelijk apparaat op de markt brengen. Dat is met 11.5 millimeter goed gelukt. De desktop is de dunste die HP ooit heeft afgeleverd. Ook maakte HP nooit eerder een all-in-one dekstop.

HP liet deze zomer ook al weten geen tablets te gaan maken met Windows RT, die een ARM-chip gebruiken. Volgens de fabrikant hebben klanten meer behoefte aan x86-applicaties. Daarmee gaf HP al duidelijk aan dat Windows RT niet geschikt is voor de zakelijke markt, waar de producent zich van oudsher op richt.

Dit jaar op de markt

De Spectre One heeft onder de motorkap Ivy-Bridge processors, een 1GB Nvidia-videokaart en ook standaard ondersteuning met NFC (Near Field Communication) ingebouwd. Er zijn naast de gebruikelijk aansluitingen en twee USB 2.0-poorten, ook twee USB 3.0-poorten ingebouwd. De high-end desktop komt in november eerst in Amerika op de markt en zal omgerekend iets meer dan duizend euro gaan kosten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: HP: 'Windows 8 touchscreen-functie maakt pc te dik'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.