HTC brengt Android 4.0 naar oude smartphones

Door: Elmar Rekers | 23 mei 2012 14:20

Apps & Software

HTC heeft woensdag bekend gemaakt dat een aantal oudere smartphones deze zomer voorzien worden van een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Onder meer de Desire S en EVO 3D zullen voor augustus een update krijgen.

De Taiwanese fabrikant heeft een lijst gepubliceerd met alle smartphones die komende zomer Android 4.0 krijgen opgediend. Niet alle smartphones uit 2011 zullen echter over het nieuwe besturingssysteem gaan beschikken. Zo zegt HTC dat goedkopere modellen met minder dan 512 MB aan RAM geen update zullen ontvangen.

Waar HTC nieuwe smartphones als de One X en One S voorziet van de Sense 4-interface, zal deze aan de oudere toestellen voorbij gaan. Deze moeten het namelijk stellen met Sense 3.6. HTC startte de uitrol van Android 4.0 in maart voor de Sensation en Sensation XE. Het was al enige tijd bekend dat de update naar meer toestellen onderweg was, maar veel concrete details waren hier tot op heden nog niet over gegeven.

Update Android 4.0

Android 4.0 loopt momenteel nog ver achter op Android 2.3 (Gingerbread). Uit onderzoek van Google bleek vorige maand namelijk dat slechts vijf procent van de mobiele apparaten met Android op Ice Cream Sandwich draaide, en dat 64 procent over Gingerbread beschikte. Verwacht wordt dat het updaten van oude toestellen - door onder meer HTC, Samsung en Sony - het marktaandeel van Android 4.0 dit jaar gestaag zal doen groeien.

0 Reactie(s) op: HTC brengt Android 4.0 naar oude smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.