HTC: 'Consument wil dunner toestel, geen grotere batterij'

Door: Elmar Rekers | 20 april 2012 09:59

Nieuws

HTC vindt een dun design van zijn smartphones belangrijker dan het bieden van een langere batterijduur. Dat zegt de Taiwanese telefoonmaker tijdens een presentatie op bloggerconferentie Frequencies.

HTC licht tijdens het evenement zijn nieuwe strategie voor de smartphonemarkt toe. Eerder werd al bekend dat HTC per jaar aanzienlijk minder toestellen wil gaan uitbrengen. Volgens Bjorn Kilburn van HTC zal bij het handjevol telefoons dat ieder jaar nog verschijnt vooral de nadruk liggen op het bieden van een zo dun mogelijk toestel.

Batterij maakt dik

Kilburn meldt onder meer dat een toestel met een 3000mAh-batterij van de tekentafel is geveegd, omdat deze de smartphone te dik zou maken. "We hebben geëxperimenteerd met meer batterijvermogen, maar consumenten kopen dergelijke dikke toestellen gewoon niet."

Volgens de vicepresident van HTC's phone strategy-afdeling blijkt uit onderzoek dat gebruikers liever een telefoon hebben die dunner is dan tien millimeter dan een toestel met een grotere accu. "We hebben dus vooral veel tijd gestoken in het vinden van batterijbesparende toepassingen, in plaats van het bieden van brute kracht."

Geen fysiek toetsenbord

Hoewel HTC zijn telefoons zo dun mogelijk wil maken zit hier volgens Kilburn wel een limiet aan. Een smartphone dunner dan zes millimeter is volgens hem namelijk niet prettig om vast te houden. Tot slot had HTC tijdens het evenement nog slecht nieuws te melden voor alle liefhebbers van fysieke toetsenborden op smartphones.

"Het qwerty-toetsenbord is iets waar we verder vandaan zullen blijven", zegt HTC-designer Claude Zellweger. "Er is een soort die-hard community die dit wil, maar wij stoppen er gevoelsmatig te veel energie in waardoor we ons voornaamste doel uit het oog verliezen. De echte innovatie zal op het punt van on-screen toetsenborden plaatsvinden."

0 Reactie(s) op: HTC: 'Consument wil dunner toestel, geen grotere batterij'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.