HTC Incredible S

Door: Joris Peterse | 08 juni 2011 11:03

Overige elektronica

De HTC Incredible S hangt tussen twee andere modellen van HTC (de Desire en Desire HD in), maar troeft beide toestellen op meerdere punten af. Toch is er één punt waar het toestel nog het meeste mee opvalt: het uiterlijk.

Het uiterlijk wekt bij ons een ‘love it, or hate it’-gevoel op. De knoppen op de voorkant zijn verwijderd, de achterkant heeft een flinke bult en het lijkt vanaf de voorkant gezien een beetje op een iPhone zonder knop in een rubberen beschermhoes. Het toestel bevat een paar aanraakgevoelige knoppen onder het scherm. Aardig detail is wanneer u het toestel linksom kantelt naar landschapsmodus, de knoppen ook meedraaien. Onder dat typische uiterlijk heeft het toestel alles wat we van een HTC Android-toestel gewend zijn: een 1 GHz processor, 768 MB intern geheugen en 1 GB opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is met een geheugenkaart.

Het toestel heeft een apart uiterlijk.

De Incredible S springt er echter op een paar punten positief uit. Ten eerste het beeldscherm. Hoewel het qua grootte (4 inch) vrij normaal is, is het beeld bijzonder helder en scherp. Ook de aansturing van de telefoon op het touchscreen gaat bijzonder soepel en accuraat. Overigens gaat de gehele aansturing bijzonder soepel en wordt er weinig geduld gevraagd bij het opstarten en laden van applicaties. Dat is opvallend, want qua rekenkracht is het toestel er niet zo op vooruit gegaan vergeleken met zijn HTC-voorgangers. Vermoedelijk zit de extra snelheid in het ruime werkgeheugen van 768 MB, iets dat bij andere toestellen vaak 512 MB is. Tot slot heeft HTC in het toestel de batterijduur opgeschroefd en een beter speakertje en (HD-)camera van 8 megapixel met dubbele led-flitser geplaatst.

Inmiddels draait de Incredible S op android 2.3, wat de batterij ten goede komt. De Sense-interface van HTC voegt nog een hoop handige extra's, maar ook onnodige en onverwijderbare apps toe.

Beste HTC

Alles bij elkaar opgeteld is de Incredible S het beste toestel dat er op dit moment van HTC te krijgen is. Sterker nog, het is één van de prettigste Android-toestellen van dit moment. Vooral met het scherm en de prima batterijduur scoort het wat ons betreft veel punten.

HTC Incredible S

Straatprijs los toestel € 519,-

Formaat 120 x 64 x 11,7 mm (h x b x d)

Gewicht 135,5 gram

Processor 1 GHz

Geheugen 768 MB RAM

Opslag 1,1 GB (uitbreid­baar met microSD-kaart)

Scherm 4 inch (6,4 cm), 480 x 800 pixels

Camera 8 megapixel

OS Android 2.2

Accu 1450 mAh

Communicatie Bluetooth 2.1, wifi 802.11b/g/n, gps

Oordeel 8/10

Pluspunten

Helder beeldscherm

Soepele werking en

aansturing

Batterijduur

Minpunten

Lelijke bult aan achterkant

0 Reactie(s) op: HTC Incredible S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.