HTC kondigt HTC One mini aan

Door: Robin Smit | 18 juli 2013 11:33

Nieuws

Enkele maanden na de release van de HTC’s nieuwste vlaggenschip, de HTC One, is nu ook de HTC One mini aangekondigd. De smartphone is met een scherm van 4.3 minder kolossaal dan de originele One, maar levert ook op andere punten iets in.

Naast het formaat lijkt de mini bijna identiek te zijn aan zijn grote broer. Zo is de telefoon ook volledig opgebouwd uit aluminium en glas en zijn de speakers met HTC BoomSound aan de voorkant te vinden. De grootste wijzigingen zijn aan de binnenkant van de behuizing te vinden. Zo krijgt het kleinere scherm een iets lagere resolutie van 720p mee. Ook wordt de quadcore processor uit de originele One vervangen door een dualcore exemplaar met een lagere kloksnelheid. Verder ontbreken onderdelen zoals NFC en de infrarood blaster op het toestel. Hiermee betreedt de HTC One mini het midrange segment, waar de grotere variant een high-end smartphone is.

HTC is niet de eerste fabrikant die een kleinere variant van een high-end toestel introduceert. Samsung doet dit al langer met met de Samsung Galaxy S toestellen. Ook bij Samsung is de hardware in de kleinere toestellen minder snel dat bij de grote varianten.

De HTC One Mini zal draaien op Android 4.2 en beschikbaar zijn in september voor een adviesprijs van 449 euro.

0 Reactie(s) op: HTC kondigt HTC One mini aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.