HTC onthult HTC One met UltraPixel-camera

Door: Elmar Rekers | 19 februari 2013 16:46

Nieuws

HTC heeft dinsdag de HTC One aangekondigd. Het nieuwe smartphone-vlaggenschip beschikt over een 4,7 inch-scherm, een UltraPixel-camera en heeft een aluminium behuizing. De HTC One zal in maart beschikbaar komen.

Er gingen al enkele weken geruchten rond over de One, en de aankondiging van HTC was dinsdag dan ook vooral een bevestiging van eerder uitgelekte informatie. Zo heeft deze opvolger van de One X een 4,7 inch LCD-display (1080p), wat neerkomt op 468 pixels per inch, en het splinternieuwe Sense 5.

HTC laat tijdens de persconferentie weten dat het groot inzet op de camera-mogelijkheden van de One. Zo claimt de fabrikant dat de UltraPixel-technologie (drie sensoren van 4,3 megapixel) “een grote sprong voorwaarts” betekent voor smartphone-camera’s. Vooral foto’s die bij weinig licht genomen worden zouden opvallen goed uit de verf komen, waarmee het toestel lijkt te gaan concurreren met de PureView-techniek van Nokia’s mobieltjes.

HTC Zoe

HTC Zoe is een opvallende nieuwe functie die aan de smartphone-camera is toegevoegd. Wanneer men een zogeheten Zoe-foto maakt zal de telefoon drie seconden aan videomateriaal opnemen. Daarnaast worden er nog vijf foto’s gemaakt voordat de sluiterknop volledig is ingedrukt, en ook na het opname-moment worden er nog vijftien kiekjes geschoten. HTC meent dat een 'speciaal moment' zodoende op verschillende manieren wordt vastgelegd.

Qua hardware is een quadcore-chipset aanwezig (1,7 GHz) en 2 GB aan RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en de accu heeft een vermogen van 2300mAh. Uiteraard ondersteunt het toestel ook zaken als Bluetooth 4.0, NFC en 4G-internet. HTC claimt daarnaast dat de telefoon de ‘beste geluidservaring’ biedt op een smartphone.

Sense 5

Met de HTC One introduceert HTC ook Sense 5, een volledig nieuwe schil die over besturingssysteem Android 4.1.2 is gelegd. De interface is aanzienlijk versimpeld ten opzichte van Sense 4 en beschikt over een Flipboard-achtige applicatie die updates weergeeft van nieuwsbronnen en sociale media.

De HTC One zal beschikbaar komen in zwart en zilver. In Nederland is de One vanaf 15 maart verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs is 699 euro.

0 Reactie(s) op: HTC onthult HTC One met UltraPixel-camera

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.