© PXimport

HTC onthult smartphonelijn 'One'

Geplaatst: 27 februari 2012 - 05:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Elmar Rekers

HTC heeft op het Mobile World Congress zijn nieuwe smartphoneserie 'One' aangekondigd. De eerste drie toestellen binnen deze lijn, de One X, One S en One V, draaien op Android 4.0 en beschikken over Sense 4.

De HTC One X lijkt het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant te worden. Deze smartphone beschikt namelijk over een quadcore Tegra 3-processor, is 9 millimeter dik en heeft een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Verder zit er in de One X een 8 megapixel camera waarmee 1080p video's geschoten kunnen worden, is er een NFC-chip aanwezig en beschikt de smartphone over 32 GB aan opslagcapaciteit. Dit geheugen is overigens niet uit te breiden middels een microSD-kaartje.

Sense 4

Het nieuwe Sense 4, dat zondagavond eveneens door HTC werd onthuld, zal op alle drie de toestellen te vinden zijn. Hier zal onder meer een Dropbox-integratie aanwezig zijn waarbij de gebruiker 25 GB tot zijn beschikking krijgt. Daarnaast is ook de Beats Audio-techniek door de fabrikant in de toestellen verwerkt. Een bijpassende Beats-koptelefoon wordt er echter niet meegeleverd.

De One S draait op een 1,5 GHz dualcore-processor, is slechts 8 millimeter dik en heeft een 4,3 inch Super amoled-beeldscherm. Daarbij is er 16 GB aan opslagcapaciteit beschikbaar. Net als op de One X is er gekozen voor een unibody-design waardoor de accu niet te verwijderen is. HTC laat weten dat deze twee nieuwe topmodellen in april moeten gaan verschijnen.

One V

Met de One V onthult HTC de goedkoopste smartphone uit de One-serie. Deze telefoon draait op een 1 GHz singlecore-processor en heeft een 3,7 inch-display (800 x 480 pixels). Net als de oudere modellen van HTC kan de accu gewoon verwisseld worden en is het geheugen uitbreidbaar middels microSD. Verwacht wordt dat ook de One V in april beschikbaar zal komen. Over verkoopprijzen is vooralsnog niets bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten