HTC past One X mogelijk aan wegens wifi-problemen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 12 juni 2012 12:20

Nieuws

HTC gaat mogelijk hardware- en software-wijzigingen doorvoeren op zijn One X-vlaggenschip. Dit om de wifi-ontvangst van de smartphone te verbeteren en de klachten van gebruikers het hoofd te bieden.

HTC reageert in een verklaring op de problemen die sommige One X-bezitters melden op verschillende fora. Veel gebruikers menen dat de wifi-ontvangst van het toestel ondermaats is, iets dat blijkbaar veroorzaakt wordt door een verkeerd gepositioneerde antenne.

HTC doet onderzoek

HTC laat in reactie op de klachten weten dat er momenteel onderzoek gedaan wordt naar de problemen. Mochten er inderdaad fabricagefouten opduiken dan zal HTC overgaan tot het aanbrengen van wijzigingen in de hard- en software van het apparaat.

Volgens verschillende One X-gebruikers ontstaan de wifi-problemen doordat twee antennepunten niet goed contact met elkaar maken. Door deze handmatig tegen elkaar te drukken zou de ontvangen dan ook aanzienlijk verbeteren. Een riskante ingreep die op diverse fora uitvoerig wordt besproken.

One X versus Galaxy S III

HTC lanceerde de One X eind maart, waarmee het bedrijf het startsein gaf voor diens nieuwe koers. Zo zal HTC minder smartphones per jaar uitbrengen en belooft men meer aandacht te geven aan het ontwikkelen van kwaliteitsproducten. De One X is de grote Android-concurrent van Samsungs Galaxy S III. De toestellen beschikken beiden over een quadcore-processor, een sterke camera en een 4,7 en 4,8 inch-scherm voor respectievelijk de One X en Galaxy S III.

0 Reactie(s) op: HTC past One X mogelijk aan wegens wifi-problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.