HTC Radar

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 04 januari 2012 15:09

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De HTC Radar was één van de eerste Windows Phone-smartphones die officieel in Nederland gelanceerd werd met de introductie van Windows Phone 7.5. Behalve aan het toestel besteden we in deze bespreking daarom ook uitgebreid aandacht aan het besturingssysteem Windows Phone 7.5.

De HTC Radar was samen met de HTC Titan de eerste Windows Phone-smartphone die officieel in Nederland verkrijgbaar was. Ook Nokia en Samsung verkopen met de Lumia 710, Lumia 800 en Omnia W inmiddels nieuwe Windows Phone 7.5-toestellen. De Radar is grotendeels van aluminium gemaakt. Een kunststof klepje geeft toegang tot het simkaartslot, de accu is niet verwisselbaar. Het 3,8inch-scherm is een SLCD-variant en heeft net als iedere Windows Phone een resolutie van 480 x 800. De gebruikte Qualcomm MSM8255 Scorpion bevat een singlecore-processor op 1 GHz, dezelfde kloksnelheid als de Qualcomm-SoC's uit de vorige generatie Windows Phone 7-toestellen. Het gpu-gedeelte is overigens wel flink verbeterd.

De HTC Radar is grotendeels van aluminium gemaakt en heeft geen verwisselbare accu.

Iets waaruit blijkt dat de Radar toch een beetje een budgettoestel is, is het ontbreken van een kompas en een gyroscoop. Vreemd, want de HTC Trophy - die we toch als voorloper beschouwen - had wel een kompas aan boord. Zeker omdat Navigon voor Windows Phone 7.5 om kan gaan met een kompas, is dat een gemis voor wie de telefoon voor navigatie wil gebruiken. Voor spelletjes zou de gyrosocoop dan weer een gemis kunnen zijn. Het toestel bevat een 5megapixel-camera. De foto's die deze sensor produceert zijn niet heel goed. HTC's Titan heeft overigens wel een kompas en gyroscoop aan boord.

HTC-aanpassingen

HTC heeft met eigen instellingen en apps aanpassingen gemaakt aan Windows Phone 7.5. In het instellingenmenu vinden we het onderdeel 'attente telefoon', waarmee onder andere de beltoon automatisch zachter wordt als u het toestel oppakt en u de telefoon alleen hoeft te kantelen om de luidspreker te activeren of de beltoon te dempen. HTC heeft ook de camera-app aangevuld met onder andere gezichtsdetectie, een burstmodus en een panorama-modus. Noemenswaardig is ook HTC's YouTube-app die in tegenstelling tot Microsofts YouTube-app geen linkje is naar een mobiele website (zoeken op 'HTC YouTube' in de Marketplace, hij staat niet in het HTC Apps-gedeelte). Andere toevoegingen zijn een HTC-Hub dat onder andere het bekende HTC-weeroverzicht bevat met Live-tegel. Daarnaast biedt HTC apps voor fotobewerking en een filmwinkel waar op het moment van testen alleen trailers in zaten.

Conclusie

Al met als is de HTC Radar een degelijk toestel, maar is hij op sommige puntjes (kompas) minder dan de Windows Phone toestellen die al verkrijgbaar waren. Dit is dan ook niet HTC's topmodel, maar een middenmodel met een relatief gunstige prijs. Een belangrijk voordeel ten opzichte van oudere Windows Phone 7-smartphones is dat de Radar net als alle nieuwe toestellen wel een frontcamera heeft en een krachtigere gpu aan boord heeft, wat waarschijnlijk van pas komt bij toekomstige spellen. Ook is de Radar, in tegenstelling tot de oudere toestellen, wel Nederlandstalig.

HTC Radar

Prijs € 399,-

Formaat 120,5 x 61,5 x 10,9 mm

Gewicht 137 gram

Processor Qualcomm MSM8255 Scorpion (1 GHz)

Geheugen 512 MB

Opslag 8 GB

Scherm 3,8 inch (96,5 mm), 480 x 800

Camera 5 megapixel (achterkant), VGA (voorkant)

Accu 1520 mAh

Connectiviteit 802.11b/g/n, bluetooth 2.1, gps

Oordeel 7/10

Pluspunten

Stevig

Prettig formaat

Voelt soepel aan

Minpunten

Geen kompas

Geen gyroscoop

0 Reactie(s) op: HTC Radar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.