HTC: 'Sense-interface is te ingewikkeld'

Door: Elmar Rekers | 01 maart 2012 15:41

Nieuws

Kouji Kodera, HTC's chief product officer, geeft toe dat de Sense-interface op hun Android-smartphones steeds meer is vertroebeld. "We hebben gewoon teveel toegevoegd", aldus Kodera.

Sense is de softwarelaag die HTC over de kale versie van Android legt. Hierdoor krijgen de HTC-smartphones een eigen uiterlijk en zijn er speciale diensten beschikbaar. In een interview met website Pocket-lint bekent de HTC-topman echter dat de laatste versies van deze interface behoorlijk te wensen overlieten.

Vertroebeld

"Tussen de eerste versie en Sense 3.5 hebben we gewoon te veel dingen toegevoegd", zegt Kodera. "Het aanvankelijke idee was dat het simpel en eenvoudig in gebruik moest zijn. In de loop der tijd is het echter flink vertroebeld geraakt."

HTC staat op het punt Sense 4 vrij te geven. Deze vernieuwde interface is geoptimaliseerd voor de nieuwe Android 4.0 toestellen van HTC: de One X, One S en One V. De fabrikant meent dat gebruikers hiermee weer een overzichtelijke ervaring krijgen voorgeschoteld op de smartphones.

Sense 2

"Op de HTC One-serie brengen we het feitelijk terug naar Sense 2", legt Kodera uit. "We bieden een mix waarbij we Sense en Google's Ice Cream Sandwich in balans houden." De vereenvoudigde strategie beperkt zich volgens de HTC-man overigens niet alleen tot de software. Ook op hardwaregebied belooft hij meer overzicht doordat de fabrikant zich dit jaar vooral op de drie nieuwe smartphones zal concentreren.

0 Reactie(s) op: HTC: 'Sense-interface is te ingewikkeld'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.