HTC-smartwatch ‘Halfbeak’ uitgelekt

Door: Jeroen Boer | 10 oktober 2016 10:07

Nieuws

Al sinds de aankondiging van Android Wear gaan er geruchten dat ook HTC met een Android-smartwatch zou komen. Tot nu toe bleef het bij geruchten en bracht de Taiwanese fabrikant alleen een fitnesstracker op de markt. Dat zou snel wel eens kunnen gaan veranderen, want op uitgelekte foto’s zou HTC’s Android Wear-smartwatch 'Halfbeak' staan.

Tot nu toe bleken de geruchten dat HTC zich zou gaan bemoeien met de smartwatchmarkt op niets uit te lopen, maar het uitlekken van duidelijke foto’s zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. De foto’s zijn gepost door een gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo. HTC bracht eerder al een fitnesstracker in samenwerking met sportfabrikant Under Armour op de markt. Ook een slimme weegschaal en hartslagmeter maken onderdeel uit van dit sportportfolio. Het is misschien dan ook geen verrassing dat ook op het uitgelekte horloge naast HTC’s logo ook het logo van sportmerk Under Armour prijkt. Lees ook: HTC 10 - Weinig onderscheidend, maar de moeite waard.

De firmware wijst op codenaam Halfbeak.

Smartwatch voor sporters

Ook qua vormgeving past het uitgelekte horloge, dat de codenaam Halfbeak zou hebben, bij de fitnesstracker die al op de markt is. Ook die is voorzien van een zwart bandje met rode binnenkant. HTC lijkt zich met zijn eerste smartwatch dus sterk op sportieve gebruikers te richten. De aanwezigheid van een hartslagmeter en een rubberen bandje bevestigen dit idee. Omdat het om een uitgelekte foto gaat, is er verder (nog) niets bekend over HTC’s smartwatch. We hebben dus geen idee of en wanneer het horloge op de markt verschijnt.

Duidelijk een gescheurd rubberen bandje.

0 Reactie(s) op: HTC-smartwatch ‘Halfbeak’ uitgelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.