HTC start uitrol Ice Cream Sandwich

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 14 maart 2012 09:53

Apps & Software

HTC is woensdag begonnen met de uitrol van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) naar de Sensation en Sensation XE. Ook publiceert de fabrikant een lijst met toestellen die de update eveneens kunnen verwachten.

HTC lijkt het updateproces te zijn begonnen in Duitsland, waar een groot aantal gebruikers al melden het nieuwe besturingssysteem te hebben geïnstalleerd. HTC laat weten dat Android 4.0 gefaseerd wordt uitgerold en dat de beschikbaarheid per land en provider kan verschillen.

De Sensation en Sensation XE zijn de eerste HTC-smartphones die Ice Cream Sandwich krijgen opgediend. De fabrikant publiceert woensdag echter een lijst met in totaal zestien toestellen die uiteindelijk op het nieuwe OS van Google moeten gaan draaien.

Galaxy S II

Binnenkort zal HTC meer duidelijkheid geven over het moment waarop de update naar onder meer de EVO 3D, Desire S en Desire HD komt. HTC is hiermee de tweede fabrikant die Android 4.0 uitrolt. Gisteren werd namelijk bekend dat Samsung was gestart met het uitrollen van de update naar de Galaxy S II.

Met de upgrade zullen de HTC-smartphones worden opgekrikt van Android 2.3 naar versienummer 4.0. Dit nieuwe Android-besturingssysteem is door Google ontwikkeld om op zowel smartphones als tablets te draaien. HTC heeft dit systeem voorzien van zijn eigen Sense 3.6-interfase.

0 Reactie(s) op: HTC start uitrol Ice Cream Sandwich

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.