HTC: 'Verwacht geen budget-smartphones van ons'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 14 juni 2012 09:41

Nieuws

HTC zal "in de nabije toekomst" geen goedkope smartphones op de markt brengen. Dit in tegenstelling tot de afgelopen jaren. Dat kondigde ceo Peter Chou woensdag aan in een interview met The Wall Street Journal.

De Taiwanese telefoonmaker zal zich volgens Chou enkel richten op het ontwikkelen van smartphones binnen de zogenoemde 'midrange' en 'high end' markt. Dit nadat HTC zich jarenlang juist heeft gericht op het uitgeven van zoveel mogelijk verschillende smartphones binnen iedere prijsklasse.

Betere producten

"We willen het beeld rond ons merk niet vernietigen", zegt Chou tegenover de Amerikaanse zakenkrant. "We zijn vastbesloten om betere materialen te gebruiken en daarmee betere producten te maken die een hoogstaande ervaring bieden. Veel consumenten lijken dat te waarderen."

HTC lanceerde eind februari de nieuwe One-productlijn, waarmee het bedrijf het startsein gaf voor de nieuwe werkwijze. Door zich te focussen op het maken van kwaliteitsproducten en jaarlijks minder telefoons op de markt te brengen, hoopt Chou de ingezakte verkoopcijfers weer een nieuwe impuls te geven.

0 Reactie(s) op: HTC: 'Verwacht geen budget-smartphones van ons'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.