HTC: ‘We blijven speler op tabletmarkt’

© PXimport

HTC: ‘We blijven speler op tabletmarkt’

Geplaatst: 27 februari 2013 - 11:31

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Elmar Rekers

HTC ziet zichzelf nog steeds als een speler op de tabletmarkt. Dit ondanks het uitblijven van een opvolger van de geflopte HTC Flyer. Volgens Mark Moons, regional director HTC Benelux, zoekt het bedrijf ‘unieke toepassingen’ voor een tablet.

HTC lanceerde in 2011 zijn enige tablet in Nederland, de HTC Flyer. In een handjevol landen verscheen daarna ook nog de Jetstream-tablet, maar verder leek HTC zich volledig terug te trekken van de tabletmarkt. Dat HTC zich enkel nog toelegt op het bouwen van smartphones is volgens Moons geenszins het geval. “We zien onszelf nog steeds als speler op de smartphonemarkt”, zegt hij in een interview met Computer!Totaal. “We zijn alleen zoekende naar manieren waarop we een toegevoegde waarde kunnen brengen naar deze markt.”

Of hij hiermee doelt op de komst van HTC-tablets met Windows RT, waar al enkele maanden geruchten over gaan, kan Moons niet bevestigen. Wel zegt hij dat HTC zich nu vooral richt op een succesvolle introductie van diens nieuwe smartphonevlaggenschip, de HTC One. Deze zal in maart beschikbaar komen.

Gevecht kan losbarsten

Volgens Moons is HTC momenteel de op twee na grootste speler op de smartphonemarkt. Hoewel hij het niet ziet gebeuren dat marktleider Samsung op korte termijn wordt bijgehaald, ziet hij HTC wel in staat het gat met Apple dicht te lopen. “Het gevecht om de nummer twee van de markt kan nu losbarsten”, aldus een zelfverzekerde Moons.

HTC zag het afgelopen jaar zowel de omzet als het marktaandeel flink teruglopen. De nieuwe weg die het bedrijf vorig jaar is ingeslagen met de One-serie, moet een sleutelrol gaan spelen bij het uitbouwen van HTC’s aandeel op de smartphonemarkt. “En daarnaast hebben we natuurlijk ook nog onze Windows Phone 8-toestellen en de Desire-lijn”, besluit Moons.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten