HTC ziet omzet met 60 procent dalen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 november 2012 10:05

Apps & Software

HTC begint het vierde kwartaal van 2012 met uiterst teleurstellende resultaten. Zo zag de Taiwanese smartphonemaker de omzet in oktober met maar liefst 60 procent dalen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

HTC heeft al enige tijd moeite met het aan de man brengen van zijn mobieltjes, en afgaande op de laatste resultaten lijkt ook het vierde kwartaal uit te draaien op een teleurstelling. De omzet daalde in oktober naar omgerekend zo'n 460 miljoen euro, waar er in oktober 2011 nog 1,17 miljard euro bij HTC binnenkwam. Een daling van ruim 60 procent.

Ten opzichte van september 2012 zag HTC de omzet met 19 procent inzakken, waarmee de inkomsten voor de tweede maand op rij met dubbele cijfers afnemen. In september beleefde HTC overigens een omzetdaling van 53 procent in vergelijking met een jaar eerder. Samen met de vrijgegeven cijfers van deze week, blijkt dus dat HTC de vrije val waarin het zich bevindt nog altijd niet heeft weten te stoppen.

Windows Phone 8

HTC beleefde tot medio 2011 een succesvol bestaan met diens Android-smartphones, maar zag de omzet en winst in het vierde kwartaal van dat jaar plots stagneren. Dit voornamelijk door de sterke concurrentie van Samsung en Apple. Nadat ook de HTC One X eerder dit jaar niet het gewenste succes bracht, lijkt het bedrijf nu een nieuwe weg in te slaan met Windows Phone 8. Zo lanceerde HTC begin deze maand de HTC 8X, het eerste Windows Phone 8-toestel op de Nederlandse markt.

0 Reactie(s) op: HTC ziet omzet met 60 procent dalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.