Huawei gaat voor Android Wear smartwatch

Door: Jeroen Boer | 01 maart 2015 14:47

Nieuws

Huawei heeft met de Huawei Watch zijn eerste Android Wear-smartwatch aangekondigd. De Huawei Watch is ontworpen om zoveel mogelijk te lijken op een normale horloge en maakt bijvoorbeeld gebruik van saffierglas.

Huawei heeft voor het ontwerp naar eigen zeggen een team ervaren horlogemakers ingezet en de Huawei Watch lijkt dan ook erg veel op een traditioneel polshorloge. De kast met een afmeting van 42 mm is gemaakt van roestvrij staal en wordt leverbaar in de kleuren goud, zilver en zwart. Huawei lijkt het horloge te leveren met een lederen of stalen bandje. Daarnaast kun je ook losse bandjes kopen, Huawei gebruikt 18mm-bandjes. Opladen doe je met het meegeleverde magnetische laadstation.

Huawei's Watch heeft een traditioneel rond scherm.

Rond OLED-scherm

Bij een traditioneel horloge hoort een natuurlijk een rond scherm. Het ronde AMOLED-scherm heeft een afmeting van 1,4 inch en een schermresolutie van 400 x 400 pixels. Dit is de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is op een Adroid Wear-horloge. Het scherm wordt bescherm door kras bestendig saffierglas, hetzelfde materiaal dat ook op de betere normale horloges gebruikt wordt.

Android Wear

De Huawei Watch draait op Android Wear en kun je gebruiken in combinatie met een smartphone op Android 4.3 of nieuwer. Qua hardware bevat de Huawei Watch een Qualcomm-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz in combinatie met 512 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen.

Huawei zet sterk in op fitnessmogelijkheden.

Voor fitnessliefhebbers

Huawei zet sterk in op fitnessmogelijkheden en heeft hiervoor het eigen Huawei health platform dat ook communiceert met Googles Fit. Het horloge bevat een hartslagsensor, bewegingsdetectie en een barometer. Hierdoor weet het horloge zelf of je aan het hardlopen, lopen, fietsen of slapen bent. Alle informatie wordt bijgehouden in Huaweis eigen app op je smartphone.

Huawei verwacht dat de Huawei Watch ergens halverwege dit jaar te koop is. Een prijs is nog niet bekend gemaakt.

1 Reactie(s) op: Huawei gaat voor Android Wear smartwatch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 maart 2015 21:01 MarkS90
    Het is een fabrikant weer gelukt om iets te laten bedenken wat we niet nodig hebben. Hulde …
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.