Hubbit 4K Android Kodi mediastreamer - Speelt alles af

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 januari 2017 10:27

Overige elektronica

De uitgever van Computer!Totaal heeft via zijn webwinkel www.hubbit.nl een eigen mediaspeler uitgegeven. De speler draait op Kodi en zou werkelijk alles moeten kunnen afspelen, inclusief 4K-video. Kortom: reden genoeg voor een test.

None

Hubbit 4K Android mediastreamer


Prijs € 109,-
OS Android 6.0.1
SoC Amlogic S912 (2 GHz octa-core)
RAM 2 GB
Grafische chipset Mali 820 MP3
Opslagcapaciteit 16 GB
Aansluitingen 3x usb 2.0, hdmi (2.0a), s/pdif (optisch), analoge audio, 10/100/1000-netwerkaansluiting, micro-sd-kaartlezer
Draadloos 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Krachtig
  • Add-ons in Kodi
  • Vlotte interface
  • Minpunten
  • Netflix 480p
  • Vereist eigenlijk airmouse
  • Hz in Kodi niet aanpasbaar

De Hubbit 4K Android Kodi mediastreamer is een zwart doosje dat beschikt over diverse aansluitingen. We zien onder andere usb 2.0, micro-sd, s/pdif (optisch) en hdmi 2.0a. Binnenin schuilt de krachtige S912-chipset van Amlogic, waarmee de speler ultra hd-beelden via de h.265- en vp9-codec kan decoderen op zestig frames per seconde. Bovendien accepteert dit apparaatje ook nog eens hdr-content voor een extra groot kleurbereik. Uiteraard wordt 1080p-materiaal ook afgespeeld.

De Hubbit 4K Android Kodi mediastreamer is een keurig zwart doosje met diverse aansluitingen.

Gebruikersomgeving

Na het aanzetten van de speler volg je de stappen uit de handleiding om de speler klaar te stomen voor het grote werk. De speler draait op Android 6 waarop Kodi is geïnstalleerd als mediaspeler. In Kodi zijn er standaard allerlei add-ons aanwezig om nieuwe films te streamen. Het gebruik hiervan is overigens wel illegaal. Kodi is natuurlijk ook prima geschikt voor de weergave van eigen mediabestanden. Houd er wel rekening mee dat je de verversingsfrequentie alleen in het hoofdmenu van deze Android-speler kunt aanpassen. Wil je een film zonder schokjes bekijken op een gebruikelijke verversingsfrequentie van 24 Hz, dan dien je Kodi dus even tijdelijk te verlaten.

Via Google Play voeg je eventueel extra apps toe. Nuttig om te weten is dat de Netflix-app op Android is beperkt tot slechts 480p. Daar hebben de meeste op Android gebaseerde mediaspelers 'last' van vanwege het ontbreken van een officiële licentie van Netflix. De meegeleverde afstandsbediening werkt in Kodi prima, maar voor een soepelere navigatie in Android prefereren we een zogeheten airmouse met aan de achterkant een toetsenbordje.

De speler draait op Android 6 waarop Kodi geïnstalleerd is.

Conclusie

De Hubbit 4K Android Kodi mediastreamer is een prima mediaspeler die gebaseerd is op een krachtige chipset. Hierdoor wordt niet alleen de interface soepel weergegeven, maar worden ook al onze testbestanden inclusief 4K-films keurig afgespeeld. Omdat de speler gebaseerd is op Android kun je naast uitbreidingen in Kodi ook zelf Android-apps toevoegen. Netflix is waarschijnlijk de meest handige, maar heeft als beperking wel een weergave van maximaal 480p.

0 Reactie(s) op: Hubbit 4K Android Kodi mediastreamer - Speelt alles af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.