Huisdierspeeltjes 2.0: Tech voor kat en hond

Door: evi-maquoi | 04 mei 2020 17:15

Nieuws

De combinatie huisdieren en tech ligt op het eerste gezicht misschien niet zo voor de hand, maar er is voor huisdieren inmiddels een wereld aan technische speeltjes en hulpmiddelen beschikbaar. We lichten een aantal huisdierspeeltjes uit.

Kattenkrablaptop

Als je een kat hebt dan weet je dat ze niets liever doen dan koppen koffie omstoten en uitgestrekt op je toetsenbord liggen. Heb jij zo’n kat die van spatiebalken en andere toetsen houdt? Dankzij deze Suck UK kattenkrablaptop - zie afbeelding boven dit artikel - geef je je poes een eigen stukje technologie. De toetsen zijn vervangen door een poezenvriendelijk touchpad waar je kat eindeloos op kan krabben. De muis is trouwens ook wat katvriendelijker dan bij een gewone notebook. En als je af en toe wisselt tussen de meegeleverde wallpapers blijft het boeiend!

Petselfie

Maak je veel selfies? En wil je graag dat je hond er ook telkens goed op staat? Dan moet je wellicht heel wat pogingen ondernemen. Dankzij deze Petselfie is het een stuk eenvoudiger om zijn aandacht te trekken zodat je viervoeter ook mooi in de lens kijkt. Deze plastic balhouder past op nagenoeg elke smartphone. Je klikt hem simpelweg over de rand van je telefoon. “Fikkie, kijk eens naar de bal!” En klik! Je huisdierenselfies zullen er meteen een stuk beter uitzien.

Pebby

Speelt je viervoeter graag met een balletje? Pebby is wellicht één van de slimste speeltjes ter wereld. Het balletje is namelijk uitgerust met een camera en microfoon. Ben jij even niet thuis, maar wil je wel met je hond of kat spelen? Dat kan dat met Pebby ook op afstand. Via de app kun je de speelmodus activeren en tegen je dier praten. Is de batterij bijna leeg? Dan rolt ie automatisch terug naar het bijhorende oplaadstation. Let op: de Pebby is in ontwikkeling en nog niet verkrijgbaar.

iFetch Frenzy

Heb je een jack russell of andere hond met tomeloze energie? Dan is de iFetch Frenzy een perfect cadeau. Deze automatische ballenwerper laat je hond uren achter een balletje aan rennen. Het toestel wordt geleverd met drie kleine tennisballen. Het apparaat lanceert de ballen, waarna je viervoeter het balletje ophaalt en bovenaan in het bakje deponeert. Als je hond dat trucje eenmaal doorheeft staat de iFetch Frenzy garant voor uren speelplezier. Voor grotere honden zijn er grotere en duurdere varianten.

Dog Pacer

Honden houden ervan om uren te rennen. Dat gaat heel eenvoudig als je een grote tuin hebt. Is die er niet? Dan biedt een loopband ook een oplossing. Deze Dog Pacer bestaat in twee formaten en is ideaal voor ambitieuze honden die wat meer spieren willen kweken. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar voor kleine, middelmatige en grote honden, maar het is eveneens mogelijk om de snelheid handmatig in te stellen. Erg handig: als je het toestel even niet gebruikt, kun je het simpelweg opvouwen zodat het niet al te veel plaats inneemt.

Robotmuis Mousr

Verwende katten vangen geen echte muizen maar hoogtechnologische exemplaren. Zoals de Mousr van Petronics, bijvoorbeeld. Die zijn in ieder geval een stuk schoner. Het apparaatje – met opvallende, lange staart – zoeft razendsnel door je woning. Je pluizenbol heeft dus meteen een intense work-out, zonder in de gordijnen te belanden. Tapijt? Dat kan Mousr wél aan. Ook fijn: door de muis met je smartphone te verbinden, kun je de Mousr zelf besturen. En er zijn verschillende staarten beschikbaar om je optimaal te kunnen verwennen.

Wickedbone

Een intelligent bot? Bestaat ook! Wicked Bone is een bestuurbare robot in de vorm van een hondenbot. Zodra je op auto-play drukt, begint het bot rond te tollen en wordt je viervoeter uitgedaagd om in actie te komen. Desgewenst kun je de Wicked Bone ook via een bluetoothverbinding met je smartphone of tablet besturen. Neem Wicked Bone gerust mee naar de tuin of het park. De beschermkapjes aan de zijkanten zijn eenvoudig weg te halen zodat je ze op tijd en makkelijk kunt schoonmaken.

PetFusion Ambush

Heb je geen zin om de hele tijd met je kat te spelen? Deze PetFusion Ambush neemt het werk uit handen. De ronde schijf heeft zes gaatjes waar op bepaalde tijdstippen een veertje uit komt piepen. Kan jouw pluizenbol het vangen? De geïntegreerde led-lichtjes maken het gebruik van de PetFusion Ambush ook ‘s avonds of ‘s nachts mogelijk. Het apparaatje houdt je huisdier fit en stimuleert het jachtinstinct. Helemaal handig: als je kat gedurende 8 minuten niet meer speelt, valt het toestel automatisch uit om de batterij te sparen.

0 Reactie(s) op: Huisdierspeeltjes 2.0: Tech voor kat en hond

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.