Humax TV+ H3 - Vooral voor Gemist-diensten

Door: Jeroen Boer | 14 november 2016 06:54

Review

Regulier televisiekijken doen we in 2016 natuurlijk niet meer, we willen zelf kiezen waar we naar kijken. Smart-tv’s zijn daarom voorzien van apps waarmee je bijvoorbeeld Uitzending Gemist of Netflix kunt kijken. Heb je nog een domme televisie, dan belooft Humax dat je die met hun TV+ H3 smart kunt maken.

Humax TV+ H3


Prijs
€ 129,-
Processor
Amlogic S805
Grafisch
Mali 450 MP4
Geheugen
1 GB RAM / 4 GB opslag (2 GB beschikbaar)
OS
Android 4.4.2
Aansluitingen
usb 2.0, HDMI 1.4a, S/PDIF (optisch), 10/100-netwerkaansluiting
Draadloos
802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0
Afmetingen
9,5 x 9,5 x 1,5 cm
Bediening
Afstandsbediening en Humax Cast-app
Website
www.myhumax.info
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Goede Gemist-diensten
 • Kodi mogelijk via apk
 • Heldere interface
 • Minpunten
 • Slechte mediaspeler
 • Weinig apps
 • Standaard geen DTS
 • Oude versie Android

Humax’ TV+ H3 is een compact kastje met een eigenzinnige bamboe-afwerking. Het apparaat draait op een aangepaste variant van Android 4.4.2 die geschikt is gemaakt voor bediening op de televisie. Je kunt het kastje bedienen met de afstandsbediening of via een eigen app (Android of iOS) die muisbediening en een toetsenbord biedt. Standaard zijn een browser, mediaspeler en YouTube-app geïnstalleerd. YouTube werkt goed, de browser is wat traag. Vermoedelijk ben je meer geïnteresseerd in de mediaspeler. Lees ook: Mis nooit meer Uitzending Gemist.

Slecht uit de doos

Deze is geschikt voor lokaal afspelen via usb of afspelen vanaf het netwerk via DLNA of SAMBA. De mkv-container met daarin de H.264-codec is wat ons betreft het belangrijkste formaat en dergelijke bestanden worden op zich prima afgespeeld. Heel erg goed is de mediaspeler helaas niet. Zo wordt DTS-geluid niet ondersteund en werkt ook ondertiteling niet goed. Uit de doos is de Humax kortom een slechte mediaspeler.

Naast de standaardapps biedt Humax twee eigen app-stores. In de Nederlandse store vind je twaalf apps voor Nederlandse diensten als NPO Gemist, RTL XL, SBS Kijk en NOS Nieuws. De apps voor Gemist-diensten werken goed en positief is dat Humax ze zelf heeft aangepast voor bediening met de afstandsbediening. Voor het terugkijken van gemiste programma’s is de TV+ H3 een prima kastje. Helaas valt het app-aanbod verder tegen: aan Duitse apps, Flickr, fitnessapps en wat suffe spelletjes hebben we niet veel.

Je sluit het kastje aan via HDMI en eventueel via S/PDIF op je surround-set.

Apk’s installeren

Humax begrijpt dat Netflix voor veel mensen belangrijk is en legt op de website uit hoe je de apk van Netflix downloadt en installeert. Je kunt namelijk zelf apps via apk’s toevoegen. Je krijgt dan inderdaad beeld, maar daar is alles mee gezegd. Netflix beperkt de stream op niet-gecertificeerde Android-apparaten tot 480p en dat kan echt niet op een televisie. De apk-mogelijkheid is toch erg waardevol. Je kunt zo namelijk mediaspeler Kodi toevoegen. Hiermee wordt de Humax eigenlijk een prima mediaspeler die DTS ondersteunt, ondertitels afspeelt en dankzij Kodi’s plug-ins informatie geeft over films en series en zelfs on-the-fly ondertitels kan downloaden.

Conclusie

Humax maakt zijn belofte deels waar. Voor Gemist-diensten is dit echt een goede toevoeging aan je televisie. Maar of dat 129 euro waard is? Voor dat geld krijg je vanuit de doos een slechte mediaspeler. Dankzij het zelf toevoegen van een apk kun je er dankzij Kodi nog iets van maken. Kwalijk is wel dat Humax op zijn website net doet of je zo ook Netflix kunt gebruiken.

0 Reactie(s) op: Humax TV+ H3 - Vooral voor Gemist-diensten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.