i'm Watch

Door: Robbert Brus | 13 september 2013 08:00

Overige elektronica

De horlogemarkt krimpt flink, mede doordat mensen de tijd van hun telefoon aflezen. De smartwatch zou het tij weleens kunnen keren. Samsung onthulde op de IFA zijn Galaxy Gear en ook Apple zou aan een iWatch werken. De Italiaanse i'm Watch troeft Apple en Samsung echter af met een Android-horloge.

None

<p><strong>Prijs</strong>: 349,- euro</p><p><strong>Fabrikant</strong>: i’m SpA</p><p><strong>Geteste firmware</strong>: 2.1.2</p><p><strong>Processor</strong>: IMX233 (454 MHz)</p><p><strong>Scherm</strong>: 1,54 inch (240 x 240 pixels)</p><p><strong>Geheugen</strong>: 128 MB RAM</p><p><strong>Opslag</strong>: 4 GB</p><p><strong>Draadloos</strong>: Bluetooth</p><p><strong>Aansluitingen</strong>: Mini-jack, microfoon en speaker</p><p><strong>Accu</strong>: Li-Po 450 mAh (24 tot 48 uur batterijtijd)</p>
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Eén e-mailaccount
 • Weinig apps
 • Geluidskwaliteit
 • Minpunten
 • Eén e-mailaccount
 • Weinig apps
 • Geluidskwaliteit

De i'm Watch ziet er aantrekkelijk uit. Bij het standaardmodel is de behuizing van aluminium en het bandje van plastic. Het horloge weegt weinig, is gemakkelijk om de pols te doen en zit lekker. Aan de linkerzijde zit een mini-jack-aansluiting die dienstdoet als usb-aansluiting en audio-aansluiting.

De i'm Watch in de praktijk

Op het hoofdscherm (1,54 inch) worden de tijd, het weer en drie favoriete apps getoond. Door naar links te swipen worden je laatste telefoongesprekken weergegeven, naar rechts swipen geeft de geïnstalleerde apps weer. Voor meldingen kan er van boven naar beneden worden geschoven.

Via de knop op de zijkant kan een app worden afgesloten en kom je terug in het thuisscherm. Via een bijbehorende website kan je apps aanschaffen en toevoegen. Apps configureren kan alleen online. De i'm Watch maakt alleen gebruik van de internetverbinding van je toestel en op het toestel dient daarom Bluetooth-tethering aan te staan. Potentieel onhandig, want het zou kunnen dat ook de pc de telefoon als modem gebruikt als je hem op de pc aansluit.

Beperkingen van de i'm Watch

Verder is het onhandig dat er maar één e-mailaccount kan worden toegevoegd en dat de kalender-app verplicht via een Google-account moet. Ook is het horloge vrij dik, lastig dus bij kleding met strakke mouwen. Toch krijg je ondanks deze minpuntjes er een hoop terug. Vooral het opnemen van gesprekken en bellen in de auto is erg handig. Ook het regelmatig controleren van berichten went snel.

Je telefoon opnemen in de auto en je berichten checken gaat een stuk sneller via de I'm Watch.

Het horloge wordt bediend via een 1,54 inch-aanraakscherm met een resolutie van 240 x 240 pixels. Communiceren met de smartphone doet het horloge via een Bluetooth-verbinding, waardoor het dus ook dienst kan doen als headset. Het horloge draait op een aangepaste versie van Android. Dit besturingssysteem wordt aangestuurd door een zogenoemde IMX233-processor en 128 MB werkgeheugen. Tot slot is er nog 4 GB aan opslag beschikbaar.

Conclusie

Voor een gadget-freak kan de i'm Watch een mooie aanwinst zijn. Het concept is in potentie leuk, maar nog zeker niet af. Het geheel werkt nog niet feilloos en even handig als we zouden willen. Ook is het de vraag in hoeverre de i'm Watch is opgewassen tegen de binnenkort te verschijnen Galaxy Gear van Samsung. Zodra partijen als Samsung en Apple met een eigen horloge komen, verwacht ik echter dat het voor deze Italiaanse horlogemaker een gelopen race is.

1 Reactie(s) op: i'm Watch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 september 2013 15:11 LeendertVanEijk1
  Nou ik KIJK hier niet naar uit!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.