Ice Cream Sandwich beschikbaar voor Galaxy S II

Door: Elmar Rekers | 12 april 2012 11:52

Nieuws

De langverwachte update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is sinds donderdag beschikbaar voor Nederlandse Galaxy S II-toestellen. Dat maakt Samsung via Twitter bekend.

Met de update, die via Samsung Kies geïnstalleerd kan worden, krijgen Galaxy S II-gebruikers de beschikking over Android 4.0.3. Begin maart begon Samsung elders in de wereld al met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem, maar vandaag is dan ook Nederland aan de beurt.

Naast de Galaxy S II heeft Samsung ook een Ice Cream Sandwich-update in de planning staan voor de Galaxy Note en Galaxy Tab 8.9 en 10.1. Hoewel deze volgens de fabrikant snel beschikbaar zullen komen, is hier nog altijd geen duidelijke releasedatum voor gegeven.

TouchWiz

Het nieuwe Android-besturingssysteem is door Google ontwikkeld om op zowel smartphones als tablets te draaien. Uiteraard heeft Samsung deze software wel weer voorzien van zijn eigen TouchWiz-interface, waardoor er weinig overblijft van Googles eigen visie op het OS.

Naast een soepelere gebruikerservaring belooft Ice Cream Sandwich ook een verbeterde multitasking naar de Galaxy S II te brengen, en wordt het onder meer mogelijk om de telefoon te ontgrendelen middels gezichtsherkenning. Naast Samsung komen ook fabrikanten als HTC en Sony met Android 4.0-updates naar hun toestellen.

0 Reactie(s) op: Ice Cream Sandwich beschikbaar voor Galaxy S II

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.