Ice Cream Sandwich op 12 januari naar Transformer Prime

Door: Elmar Rekers | 04 januari 2012 08:09

Apps & Software

Asus zal zijn Transformer Prime op 12 januari voorzien van Android 4.0, beter bekend als Ice Cream Sandwich. Asus is hiermee een van de eerste fabrikanten die deze grote update aanbiedt op een van zijn tablets.

Asus zal op donderdag 12 januari starten met de uitrol van Android 4.0, maar benadrukt dat het enige tijd kan duren voordat alle gebruikers wereldwijd de update hebben ontvangen. Naast het aankondigen van Ice Cream Sandwich grijpt Asus het moment ook aan om even te reageren op de kritiek die hun tablet de laatste tijd heeft gekregen.

Zo geeft de fabrikant toe dat er problemen zijn met de GPS-ontvangst door het metalen unibody-design. Toch meent Asus dat de Transformer Prime zeker niet gezien moet worden als een 'professioneel GPS-apparaat'. Om teleurstellingen in de toekomst te voorkomen zal het bedrijf de feature dan ook van de specificatielijst schrappen en niet langer gebruiken bij de promotie van de tablet.

Bootloader

Tot slot kondigt Asus ook aan dat er een zogenoemde 'unlocktool' in aantocht is waarmee gebruikers de beveiliging van de bootloader kunnen verwijderen. Hierdoor krijgen veel gebruikers eindelijk hun zin en wordt het aanzienlijk makkelijker om custom roms op de tablet te installeren. Asus benadrukt wel dat iedere vorm van garantie komt te vervallen zodra iemand ervoor kiest de beveiliging te verwijderen.

0 Reactie(s) op: Ice Cream Sandwich op 12 januari naar Transformer Prime

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.