IconBIT HDS42L

Door: Maikel Dijkhuizen | 31 mei 2011 13:11

Apps & Software

In West-Europa is het sinds kort verkrijgbare mediaspelermerk iconBIT nog niet zo bekend, maar in thuisland Rusland is het bedrijf erg succesvol. Onlangs kregen we de HDS42L in handen. Houdt deze mediaspeler zich staande houdt tussen het geweld van gevestigde namen als AC Ryan, Western Digital en Eminent?

Bij het bestuderen van de HDS42L is het net of we dit product al eerder hebben gezien. Qua vorm heeft het apparaat namelijk veel weg van de Western Digital TV Live. Aan de achterkant vindt u een ethernetaansluiting, zodat u via UPnP en Samba gemakkelijk mediabestanden elders in het netwerk aanspreekt. Aan de zijkant bevindt zich een klepje met daarachter een gleuf waarin u een 2,5inch-schijf kunt stoppen. U sluit daarnaast andere datadragers aan op de usb- en eSATA-poort. Het menu verhult dat het om een Realtek-gebaseerde speler gaat, om precies te zijn de RTD1073. Deze chipset zien we regelmatig terug bij andere mediaspelers.

In de speler is plaats voor een 2,5inch-schijf.

De HDS42L biedt weinig verrassingen wat betreft de bestandscompatibiliteit. De speler geeft keurig alle bekende mediaformaten weer. Een mappenstructuur van een dvd of blu-ray wordt niet automatisch afgespeeld, waardoor u zelf het startbestand moet selecteren. Aardig is de functie om de kleur en lettergrootte van ondertitels aan te passen. Deze mediaspeler biedt toegang tot behoorlijk wat webdiensten, waaronder Google Maps, SHOUTcast en Picasa. Ook YouTube is aanwezig, maar vanwege de onduidelijke navigatie is deze videodienst praktisch niet te bedienen. Een firmware-update voegde tijdens het testen ondersteuning voor HD-audio toe.

Conclusie

De iconBIT is een prima mediaspeler. Het is te waarderen dat iconBIT een eigen menu heeft ontwikkeld en niet klakkeloos de standaardinterface van Realtek overneemt. Het menu is overzichtelijk en navigeert aangenaam. De HDS42L is samenvattend een prima speler, die moeiteloos meekomt met de concurrentie. Op dit moment is de verkrijgbaarheid van het merk nog een probleem, maar hopelijk verbetert dat op korte termijn.

IconBIT HDS42L

Prijs € 119,95

Videoformaten Mkv, wmv, mov, mp4, m1v, m2v, m4v, m2p, mpg, ts, tp, trp, m2t, m2ts, mts, ifo, vob, iso, dat, rm, rmvb, avi, asf, flv

Videocodecs H.264, vc-1, wmv9, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, RealVideo

Audioformaten Wav, aac, ogg, mp3, wma, flac, ape

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png, tif

Ondertitels Srt, sub, ssa, smi, idx, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.3, component, composiet, s/pdif (optisch), ethernet 10/100, 1 x usb-host, 1 x usb-slave, eSATA

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Info IconBIT (fabrikant) of Road2Retail (Nederlandse distributeur)

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Prettig menu

Veel webdiensten

Ondertitels aanpassen

Minpunten

Startbestand in mappenstructuur zelf selecteren

Slechte navigatie in YouTube

Geen HDMI-kabel meegeleverd

0 Reactie(s) op: IconBIT HDS42L

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.