IconBIT HTravel T

Door: Jeroen Boer | 16 februari 2011 14:48

Apps & Software

De iconBIT HTravel T is een piepkleine mediaspeler waarvan de fabrikant claimt dat hij Full HD afspeelt. De speler is gericht op mensen die ook op vakantie een mediaspeler willen gebruiken en is voorzien van een HDMI- en composietaansluiting. Is de HTravel T een bruikbaar product?

IconBIT is een fabrikant van mediaspelers die bij ons nog onbekend is, maar in Rusland tot de grote spelers behoort. Sinds kort wordt het merk ook in Nederland vertegenwoordigd en het eerste product dat we van iconBIT kregen om te testen, is de HTravel T. Het meest opvallende aan deze mediaspeler is zijn formaat, met een afmeting van 8,4 bij 5,3 centimeter is hij qua oppervlakte net zo groot als een bankpasje (alleen wat dikker). De platte afstandsbediening is zelfs groter dan de speler zelf. De platte afstandsbediening werkt op een knoopcelbatterij.

De afstandsbediening is groter dan de speler zelf.

Qua aansluitingen zien we een normale HDMI-poort, een 3,5mm-poort voor de composietaansluiting, een usb-poort en een SD-kaartlezer. Na het aansluiten op onze televisie kregen we in eerste instantie geen beeld en moesten we de meegeleverde composietkabel gebruiken om de speler via de instellingen om te schakelen naar HDMI. De gebruikte processor is de voor ons onbekende Telechips TCC8901, een chip die na een zoekactie op internet populair blijkt in voor ons onbekende Chinese mediaspelers. De getoonde menustructuur heeft wel wat weg van de Realtek-structuur die we in veel mediaspelers terugzien. Qua bediening zit de speler simpel in elkaar. U navigeert naar de map op het aangesloten opslagmedium en selecteert het bestand waarna het wordt afgespeeld. De usb-poort levert genoeg vermogen om 2,5inch-schijven zonder eigen stroomvoorziening te gebruiken.

Praktijk

De speler kan omgaan met onder andere avi- en mkv-containers, maar blijkt in de praktijk niet al onze mkv-testbestanden af te spelen. Waar dit aan ligt, is niet helemaal duidelijk, maar het is iets om rekening mee te houden. Iso-bestanden worden door de speler wel herkend, maar iso’s van dvd of blu-ray worden niet direct afgespeeld. U kunt iso’s openen als mapstructuur en zelf het bestand met de hoofdfilm kiezen. Uiteraard kan dit ook als u dvd’s of blu-rays al in een mappenstructuur op uw externe harde schijf hebt staan. Voor het afspelen van een dvd-film zult u de vob-bestanden moeten openen. Hoewel u daardoor de automatische navigatiestructuur van een dvd qua hoofdstukken en menu verliest, speelt de speler wel automatisch alle vob-bestanden achter elkaar af. Ondertiteling wordt bij zowel dvd als blu-ray weergegeven. Handig is dat ook DTS-geluid wordt weergegeven als stereo. Het grootste nadeel wordt duidelijk als we een film afspelen. De speler reageert dan nauwelijks meer op de afstandsbediening. In het menu is er niets aan de hand en reageert de speler soepel op de afstandsbediening. Als we een film afspelen, moeten we meerdere malen knoppen indrukken voordat er iets van een reactie volgt. De gebruikte firmware is de nieuwste versie, wat we hebben gecontroleerd op de Russische website van iconBIT.

Conclusie

Ondanks zijn bescheiden formaat is de iconBIT HTravel T bijna een volwaardige mediaspeler te noemen. De speler is prima in staat om 1080p-filmmateriaal te openen en af te spelen, hoewel dit niet lukte bij alle mkv-bestanden die we hebben geprobeerd. Dvd en blu-ray vormen geen probleem, al zult u zelf de hoofdfilm moeten zoeken in de mapstructuur. Voor normaal alledaags gebruik thuis is de speler door de slechte reactie op de afstandsbediening te frustrerend, bovendien is er geen netwerkaansluiting. Voor vakanties is hij dankzij het compacte formaat wel ideaal. U stopt hem zonder moeite in de koffer en kunt overal waar een televisie is HD-films kijken. U zult wel een eigen HDMI-kabel moeten regelen, want er wordt alleen composiet meegeleverd.

IconBIT HTravel T

Prijs € 79,-

Info IconBIT (fabrikant), Road2Retail (Nederlandse distributeur)

Videoformaten Mkv, avi, wmv, mov, asf, tp, ts, trp, m2ts, mp4, mpg

Videocodecs Mpeg1, mpeg2, mpeg4, xvid, divx, h.264, wmv9, avchd, vc1

Audioformaten Mp3, wma, aac, ogg, pcm, m4a, wav, flac, ape, ac3, dts

Fotoformaten Jpeg, gif, bmp, png

In- en uitgangen HDMI 1.3, composiet (via 3,5 mm), usb 2.0, SD-kaartlezer

Resolutie 1080p, 720p, PAL, NTSC

Meegeleverd Afstandsbediening, composietkabel, netspanningsadapter

Afmetingen 8,4 x 5,3 x 1,5 cm

Oordeel 6/10

Pluspunten

Kan HD-video weergeven

Geeft ondertiteling van dvd en blu-ray weer

Zet DTS-geluid om in stereo

Minpunten

Reageert tijdens afspelen slecht op afstandsbediening

Speelt niet alle bestanden

Speelt geen iso af (verlies dvd-structuur)

Geen HDMI-kabel meegeleverd

0 Reactie(s) op: IconBIT HTravel T

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.