Icy Box MP305

Door: frank-de-graaf | 11 januari 2010 14:29

Overige elektronica

De Duitse leverancier Icy Box heeft al verschillende mediaspelers op de markt gebracht. Het eerste model was gebaseerd op de Networked Media Tank. De MP305 gebruikt de Realtek-mediachip en heeft met 129 euro een veel prettiger prijsje. Afspelen van HD-content is uiteraard geen probleem.

Hoewel de omvang van de stijlvol in aluminium vormgegeven speler doet vermoeden dat er nog een harde schijf in kan worden geplaatst, blijkt dat niet zo te zijn. Wel is er - slechts - één usb-host-poort aanwezig waarop u een externe schijf kunt aansluiten. Het maakt niet uit welk bestandssysteem u gebruikt. De Icy Box kan overweg met zowel FAT als NTFS. Verder weet de speler raad met nagenoeg alle gangbare filmformaten. Prettig is het downmixen naar stereo van DTS-geluid. En dankzij een SD-slot is het een fluitje van een cent om uw foto’s op de televisie te laten zien.

Net als bij andere Realtek-spelers biedt de Icy Box MP305 geen ondersteuning voor Blu-ray-menu’s, leveren AVCHD-images afspeelproblemen op en moet u een dvd handmatig starten. De Menüsprache staat standaard in het Deutsch, maar is gelukkig snel naar het Nederlands of Engels om te zetten. Het menu is duidelijk en de voorvertoning handig, maar de afstandsbediening is een klein en ongebruiksvriendelijk prutsdingetje.

De Icy Box is een leuke instapspeler, maar de concurrentie in de vorm van onder meer de Xtreamer, de PlayOn! en de Western Digital HD-speler is moordend. De eerste en de laatste zijn goedkoper en bieden vergelijkbare functies. Dat maakt de Icy Box weinig opvallend in dit speelveld.

Icy Box MP305

Prijs € 129,-

Videoformaten Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4: xvid, wmv9, iso, vob, ifo, mp4, dat, mov, avi, mkv, h.264, ts, tp, m2ts, flv

Audioformaten Mp3, ogg, wma, wav, en aac

Overige formaten Jpg, bmp

Ondertitels Srt, ssa, smi en sub

In- en uitgangen Hdmi v1.3, component, composiet, optisch digitaal geluid, ethernet 10/100-netwerk, 1 usb-hostaansluiting, SD-slot

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen NTFS en FAT

Garantie 1 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Prettige bediening

Ontsluiting internetdiensten

SD-slot

Minpunten

Geen interne schijf

Onhandige afstandsbediening

0 Reactie(s) op: Icy Box MP305

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.