Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

IE verliest flink marktaandeel in 2011

Door: | 02 januari 2012 15:43

None
Apps & Software

Internet Explorer heeft het afgelopen jaar zijn dalende trend versneld. De browser van Microsoft verloor veel marktaandeel in 2011, vooral ten opzichte van grote winnaar Chrome.

Microsofts Internet Explorer verloor in 2011 veel marktaandeel. Bij de twee bekendste trackers, Netapplications en Statcounter, verloor IE ruim 6 procent. Chrome komt als grote winnaar uit de bus. De browser groeide in een jaar tijd acht tot twaalf procent.

In het overzicht van Netapplications begon Internet Explorer met 58,4 procent marktaandeel, om het jaar af te sluiten met 51,9 procent. Bij Statcounter ging de browser van ongeveer 47 procent naar 38,7 procent aan het eind van het jaar. De grafieken van beide meetdiensten laten een sterk dalende trend zien. Die trend was al in 2010 ingezet, maar het afgelopen jaar versnelde de daling.

De grafiek van Netapplications over 2011. De blauwe lijn geeft het marktaandeel van Internet Explorer aan. Klik voor groot

De cijfers van Statcounter van januari tot december. Ook hier is het marktaandeel van Internet Explorer in het blauw weergegeven. Klik voor groot

Chrome is de grote winnaar

De grote winnaar van de browseroorlog lijkt Chrome te zijn. Google's browser begon het jaar volgens Netapplications met een aandeel van 5,3 procent en haalde in februari al een aandeel van tien procent, om het jaar af te sluiten met een aandeel van ruim 19 procent. Bij Statcounter begon Chrome aan 2011 met een aandeel van 15,5 procent, dat liep op naar bijna 28 procent aan het eind van het jaar.

Opvallend is de verhouding tussen Firefox en Chrome bij beide meetdiensten. Volgens Statcounter haalde Chrome eind november Firefox voor het eerst in. Bij Netapplications ligt de browser van Google ook eind 2011 nog bijna drie procent achter op Firefox.

Firefox maakt duikeling

Alleen in de cijfers van Statcounter wist Chrome de plaats van Firefox in te nemen. Bij die meetdienst is de daling van Firefox dan ook het sterkst. Statcounter tekent een verlies van bijna zeven procent op voor Firefox. Daarmee nam Chrome de tweede plaats over van Firefox. Nog altijd achter Internet Explorer dus. Netapplications geeft een stabieler beeld voor Firefox, maar ook hier verloor die browser bijna twee procent.

Bron: Webwereld.nl

0 Reacties op: IE verliest flink marktaandeel in 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.