IE10-planning voor Windows 7 blijft onbekend

Door: jasper-bakker | 14 november 2012 11:39

Nieuws

De eerste testversie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 is net verschenen. Het is niet bekend of dit de enige test is en wanneer de definitieve release komt.

Microsoft brengt de in Windows 8 ingebouwde browser IE10 ook naar Windows 7. Dat gebeurt ruim na de komst van die nieuwste browser die sinds 26 oktober op de markt is in het nieuwe pc- en tabletbesturingssysteem van de softwareproducent. Gebruikers van de vorige Windows-versie (7) kunnen IE10 nu uitproberen.

'Geen grote upgrade'

De nieuwe browser is volgens Webwerelds Amerikaanse zustersite PCworld.com geen grote upgrade ten opzichte van IE9. De ontwikkeling van Internet Explorer versie 10 is vooral gericht geweest op de nieuwe touch-interface (voorheen Metro geheten) van Windows 8.

Die touch-focus houdt niet in dat IE10 geen verbeteringen heeft te bieden voor Windows 7. De browser-engine is verbeterd om een hoger prestatieniveau (onder meer in JavaScript) te halen en webstandaarden beter te ondersteunen. Dit betreft functies in CSS (cascading style sheets) en delen van 'levende standaard' html5. Wat html5test.com betreft, loopt Microsoft ook met zijn nieuwste browser nog flink achter op de concurrentie.

Privacyvriendelijk

Ook kan IE10 kan van zichzelf 'zien' dat een artikel meerdere webpagina's beslaat en biedt dan een eigen browserknop om vooruit te bladeren naar de volgende pagina. Dit neemt de functie over van de navigatieknoppen die websites dan zelf aanbieden. Standaard is deze IE10-functie niet ingeschakeld, om privacy-redenen.

Dat laatste leidt naar een andere vernieuwing in IE10: het standaard ingeschakeld zijn van Do Not Track (DNT). Deze stap van Microsoft heeft al ophef geleid in de internetwereld, waarbij softwareproducent Adobe stappen heeft gezet om de DNT-instelling van IE10 te laten negeren door de veelgebruikte webserver Apache. Daarnaast heeft Microsofts Bing-partner Yahoo besloten DNT in IE10 te negeren.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: IE10-planning voor Windows 7 blijft onbekend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.