IE10 verdubbelt marktaandeel dankzij Windows 7

Door: Jasper Bakker | 02 april 2013 13:17

Apps & Software

Microsoft heeft in één maand het marktaandeel van Internet Explorer 10 bijna verdubbeld. De release voor Windows 7 en de automatische update daarvoor werpt vruchten af.

Versie 10 van Internet Explorer (IE10) kwam aanvankelijk alleen geïntegreerd in Windows 8 uit. Pas eind februari heeft Microsoft zijn nieuwste browser ook uitgebracht voor Windows 7. Dat was ruim vier maanden na de release van de nieuwste Windows-versie.

Bijna de helft van IE6

Het automatisch updaten van de browser, wat alleen voor consumenten geldt, werd niet gelijk eind februari ingeschakeld. Dat gebeurde in de loop van maart. Die 'push' van de nieuwere, veiligere browser heeft de browser wel aan veel marktaandeel geholpen. IE10 zit volgens metingen van Netmarketshare nu op 2,93 procent, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van een maand eerder.

De nieuwste Microsoft-browser zat vóór de release voor Windows 7 op 1,6 procent, meldt techblog Ars Technica. Met de bijna 3 procent van de browsermarkt loopt IE10 nog wel flink achter op de concurrentie. Apple's desktopbrowser Safari 6.0 is nipt groter met 2,95 procent en het antieke IE6 is flink groter met 6,21 procent marktaandeel.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: IE10 verdubbelt marktaandeel dankzij Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.