IFA 2016: Acer introduceert 5k VR-headset en IMAX partnership

Door: Chwhynny Overbeeke | 31 augustus 2016 10:24

Games

Acer heeft op IFA 2016 een 5k VR-headset aangekondigd die nu al te bestellen is. Ook is er een samenwerking met IMAX opgezet op het gebied van VR, dit met het oog op een zogenoemde "sociale VR-ervaring" buitenshuis.

VR-headset

Samen met Starbreeze heeft Acer een VR-headset ontwikkeld met een 5k display, de StarVR. Deze headset heeft een uiterst breed gezichtsveld van 210 graden om een extra natuurlijke en immersieve ervaring te bieden. Deze headset is nu meteen al te bestellen.

IMAX en VR

Verder heeft Acer een samenwerking met IMAX aangekondigd. IMAX is van plan om het IMAX ecosysteem naar de wereld van VR te brengen voor extra immersie.

Het gaat hier (in tegenstelling tot VR-headsets) om een gezamenlijke belevenis buitenshuis, zoals in een winkelcentrum, multiplex, en andere locaties. De bedoeling is om - net zoals met IMAX bioscopen - mensen uit hun luie stoel te halen en naar een locatie buitenshuis te laten gaan om samen VR te beleven. Zo zou je na het bekijken van een IMAX film in een IMAX bioscoop met je vrienden naar een locatie in de buurt (of hetzelfde gebouw) kunnen gaan om de wereld van de film in VR te beleven.

IMAX doelt erop om in het vierde kwartaal van dit jaar VR-centra te openen in Los Angeles, Shanghai en Londen.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Acer introduceert 5k VR-headset en IMAX partnership

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.