IFA 2016: Logitech wordt muisstil

Door: Jeroen Boer | 31 augustus 2016 11:10

Nieuws

Erger jij je ook zo aan het muisgeklik van je collega’s? Dan heeft Logitech goed nieuws voor je, want de fabrikant onthult op techbeurs IFA de eerste stille muizen ooit. De Logitech M220 Silent en M330 Silent Plus zijn volgens Logitech negentig procent stiller dan de doorsnee muis.

Wat je ook op de pc doet, vermoedelijk maak je per dag vele meters met je scrollwieltje en druk je honderden zo niet duizenden keren op de knopjes. Al deze acties zorgen voor geluid waar je anderen mee irriteert. Logitech besloot er iets aan te doen en ontwikkelde in de vorm van de M220 Silent en de M330 Silent Plus twee stille muizen.

Dit zijn volgens Logitech de geluidsbronnen van een muis.

Logitech zegt dat hun ingenieurs de geluidsbronnen van de muis hebben bestudeerd en de muis vervolgens zo stil mogelijk hebben gedaan. Hierdoor klikken de knopjes van de muizen negentig procent zachter en maakt ook het scrollwieltje nauwelijks geluid. Tegelijkertijd heeft Logitech er naar eigen zeggen wel voor gezorgd dat dit stille klikken en scrollen nog prettig aanvoelt. Wij zijn erg benieuwd of dat gelukt is. De Noise Abatement Society vindt in ieder geval van wel en gaf de muizen een Quiet Mark-onderscheiding.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech M330 Silent Plus en de M220 Silent zijn naar verwachting in oktober beschikbaar. De M330 Silent Plus kost 39,99 euro en de M220 Silent kost 24,99 euro. Beide muizen zijn draadloos en sluit je met een nano-ontvanger aan op je pc.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Logitech wordt muisstil

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.