IFA 2016: Samsung onthult Gear S3 smartwatch

Door: Chwhynny Overbeeke | 31 augustus 2016 17:44

Nieuws

Samsung heeft haar nieuwe smartwatch, de Gear S3, onthuld op IFA 2016. Het apparaat krijgt een grotere accu dan zijn voorganger, en er zullen twee modellen verkrijgbaar zijn.

Batterijduur

De nieuwe S3 modellen zullen een accu krijgen van 380mAh, waardoor deze smartwatch zo'n 3 tot 4 dagen gebruikt kan worden zonder dat je hem hoeft op te laden. Dat is een verbetering van 1 dag ten opzichte van zijn voorganger, de Gear S2.

Specificaties

Het apparaat heeft een 1,3" AMOLED display, iets groter dan het 1,2" display van de S2, maar de resolutie blijft met360x360 gelijk. Het always-on scherm geeft nu het volledige kleurspectrum weer in plaats van 8 kleuren. Het display is gemaakt vanGorilla Glass SR+, dat even sterk zou moeten zijn als saffierglas.

De Gear S3 draait op Tizen 2.3.1 en heeft een Exynos 7270-soc dualcore processor met een snelheid van 1GHz. Het apparaat bevat 768MB RAM en 4GB flashgeheugen voor opslag.

Twee modellen

Het Classic model weegt 57 gram, terwijl het Frontier model 62 gram weegt. Volgens Samsung is het Frontier model wat sportiever qua look. Beide apparaten zijn iets groter en zwaarder dan de Gear S2 modellen. Beiden zijn opnieuw waterdicht, volgens de ip68-norm.

De Gear S3 bevat geen extra sensoren ten opzichte van de Gear S2.

Lanceringsdatum en prijs

De Samsung Gear S3 is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Het Classic model is zilverkleurig, het Frontier model is donkergrijs van kleur. Beide modellen hebben een adviesprijs van 399 euro.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Samsung onthult Gear S3 smartwatch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.