IFA 2016: Samsung richt zich op gebruikerservaring

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 september 2016 11:40

Nieuws

Samsung heeft op IFA 2016 nieuwe producten en samenwerkingen onthuld, met een sterke focus op de gebruikerservaring van de Europese consument.

Op IFA 2016 presenteerde Samsung nieuwe huishoudelijke apparaten, visuele apparatuur en home entertainment producten, evenals nieuwe samenwerkingen op deze gebieden.

Gericht op Europa

Samsung liet weten dat er in 34 landen 14.000 mensen voor het bedrijf werken om producten te leveren met Europees ontwerp en kwaliteit. Zo'n 70% van de huishoudens in Europa is in het bezit van een Samsung smartphone, en een derde heeft een Samsung televisie.

Samsung is van plan nog verder te investeren in Europa, onder andere door middel van een samenwerking met MarkerBot, de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D printen, om opleidingsinstituten toegang te bieden tot 3D printers.

Tevens heeft Samsung zijn doel om 400.000 jonge mensen op te leiden in digitale vaardigheden 3 jaar eerder dan verwacht bereikt.

Visuele apparatuur

Samsung heeft zijn toewijding aan Quantum Dot technologie laten zien door zijn nieuwste Quantum Dot TV aan te kondigen, de 88" KS9800 met een kleurbereik van 1 miljard. Samsung is het enige bedrijf dat cadmiumvrije Quantum Dot televisies aanbiedt, die milieuvriendelijker zijn en bovendien een garantie van 10 jaar hebben.

Samsung heeft tevens een nieuw gebogenQuantum Dot PC monitoren aangekondigd. De CF791 is een 34" Ultra Wide QHD display, de CFG70 is het eerste gebogen VA display ter wereld, verkrijgbaar in 24" en 27" met een responstijd van slechts 1 m/s en een refresh rate van 144 Hz, perfect voor gaming.

Home entertainment

Samsung heeft samenwerkingen aangekondigd die voor verbeteringen gaan zorgen op het gebied van UHD en HDR content in de Smart Hub, en versterkte samenwerkingen met Amazon en Netflix voor extra content. Aan het einde van 2016 zal er via de Samsung Smart Hub naar verwachting meer dan 300 uur aan HDR content beschikbaar zijn.

Met de nieuwe Samsung Smart Remote kun je eenvoudig switchen tussen gekoppelde apparaten, die automatisch door de afstandsbediening herkend worden. Op deze manier worden al je apparaten geintegreerd in 1 afstandsbediening.

Verder lanceert Samsung zijn nieuwe Wireless Audio 360 lijn en de HW-K950 soundbar met Dolby Atmos, dat multidimensionaal geluid biedt.

Huishoudelijke apparatuur

Na het succes van de AddWash kondigt Samsung zijn nieuwe AddWash Combo aan, waarmee je tijdens het wassen extra kledingstukken kunt toevoegen.

Samsung heeft ook nieuwe inbouwapparaten aangekondigd, zoals de Contemporary lijn met een geavanceerde ingebouwde koelkast, de matzwarte Black lijn en de Chef Collection.

Een andere koelkast die in Europa verkrijgbaar zal zijn is de FamilyHub, met Twin Cooling Plus, Precise Chef Cooling waarmee de temperatuur niet meer dan een halve graad schommelt, en ChefZone voor etenswaren die extra temperatuurgevoelig zijn. Er zitten drie camera's ingebouwd, waardoor kun je van op afstand op je mobiele apparaat kunt zien wat er precies in de koelkast ligt.

De FamilyHub heeft ook een Full HD 21,5" aanraakscherm waarmee je kooktips kunt krijgen via de Club des Chefs app, en waarmee je notities of een planning kunt invoeren via het scherm zelf of via een mobiel apparaat. Bovendien kun je vanaf het scherm meteen boodschappen bestellen. Deze koelkast isvanaf 2017 in Nederland verkrijgbaar.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Samsung richt zich op gebruikerservaring

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.