IFA 2016: Sony onthult de eerste actiecamera met B.O.SS beeldstabilisatie

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 september 2016 12:36

Nieuws

Op IFA 2016 heeft Sony de eerste actiecamera met Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) beeldstabilisatie onthuld, de FDR-X3000R.

De nieuwe SonyFDR-X3000R metBalanced Optical SteadyShot (B.O.SS) beeldstabilisatie is een compacte 4K actiecamera met een nieuwe 1/2,5 type 8,2MP4K Exmor R CMOS-sensor met een groter formaat pixels die speciaal ontworpen is voor 4K video. De 4k timelapse video optie kan tevens gebruikt worden om hoogwaardige foto's te maken.

De B.O.SS technologie wordt al toegepast in de premium Handycam lijn, maar nu is deze voor het eerst ook beschikbaar op een actiecamera. Met deze technologie zullen je video's veel minder schokkerig zijn omdat zelfs sterke trillingen van de camera gecompenseerd worden.

Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en kan met de hand of van op afstand bediend worden met de geheel nieuwe Live-View afstandsbediening die 30% kleiner is dan zijn voorganger.

Bovendien is deze actiecamera erg compact, waardoor hij uiterst geschikt is voor montage op een helm, fiets of ander voertuig. Ook de afstandsbediening kan bevestigd worden aan diverse montage accessoires.

De camera bevat een nieuw ZEISS Tessar groothoekobjectief dat voor minder vervorming en dus een natuurlijker beeld zorgt. De stereomicrofoon zorgt voor een helder geluid en biedt Wind Noise Reduction.

Dezelfde IONZ X-processor als die van ɑ7-camera's zorgt ervoor dat beeldverwerking met een hoge bitsnelheid van 4K met 100Mbps en Full HD in 50Mbps in XAVC S formaat mogelijk is.

DeSony FDR-X3000R heeft een spatbestendige behuizing en is tot 60 meter waterdicht met de meegeleverde onderwaterbehuizing (MPK-UWH1).

De FDR-X3000R (600 euro) en bijbehorende accessoires (tussen de 25 en 35 euro) zijn vanaf november verkrijgbaar in de Benelux.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Sony onthult de eerste actiecamera met B.O.SS beeldstabilisatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.