IFA 2016: Withings combineert analoog horloge met hartslagmeter

Door: Jeroen Boer | 02 september 2016 12:56

Nieuws

Withings, onderdeel van Nokia, heeft op de IFA de Steel HR onthuld. Dit analoge horloge combineert een stappenteller met een hartslagmeter. Een klein schermpje in de wijzerplaat toont de hartslag en notificaties van je smartphone.

Withings kennen we al van de Activité-horloges die een analoge wijzerplaat combineren met een klein wijzertje voor een stappenteller. Dat concept bouwt Withings uit met de op de IFA gelanceerde Steel HR. Dit eveneens analoge horloge is wederom voorzien van een klein wijzertje onderaan de wijzerplaat dat in procenten aangeeft hoeveel stappen je hebt gehaald. Nieuw is de toevoeging van een klein rond schermpje bovenaan de wijzerplaat. Hierop wordt je hartslag, het aantal gelopen stappen, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën getoond. Ook geeft het horloge via het schermpje meldingen van je smartphone zoals binnengekomen berichten.

Via de bijbehorende app kun je alle data inzien.

De hartslag wordt zoals bij veel andere smartwatches gemeten met een groene led. Tijdens een workout wordt je hartslag continue gemeten, terwijl op andere momenten een gemiddelde hartslag getoond wordt. Het horloge herkent zelf of je een workout begint en is waterdicht. Hierdoor kun je ook zwemmen met het horloge. Ook herkent de Steel HR of je slaapt waarbij je slaap geanalyseerd wordt. Ondanks de toevoeging van de hartslagsensor en het schermpje heeft de Steel HR een lange accuduur van 25 dagen. Uiteraard komt het horloge met een bijbehorende app waarmee je de data kunt terugzien en instellingen als je doelen kunt aanpassen.

Het horloge komt in oktober op de markt in twee maten. Een 36mm-uitvoering kost 189,95 euro en is leverbaar in zwart of wit. De grotere 40mm-uitvoering kost 199,95 euro en is alleen leverbaar in zwart.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Withings combineert analoog horloge met hartslagmeter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.