IFA 2020: round-up donderdag

Door: Wesley Akkerman | 03 september 2020 17:22

IFA 2020
Nieuws

We hebben wel eens drukkere tijden meegemaakt in de eerste week van september. IFA 2020 gaat de boeken in als één van de meest rustige versies van de Europese techbeurs, maar gelukkig zijn er nog altijd dingen om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld naar de producten uit onze round-up van donderdag.

Philips Hue Ensis-hanglamp

Op Computer!Totaal hadden we er al aandacht aan besteed, aan onder meer de Philips Hue Play Gradient Lightstrip voor achter elke televisie, maar we willen nog even de kijker richten op de Ensis-hanglamp.

Eerder was deze lamp al beschikbaar met alleen witte lampen, maar nu is er ook een variant die kleur ondersteunt. En omdat de brede lichtbalk zowel onder als boven lampen heeft, kun je voor een unieke sfeer in huis zorgen. Je kunt het plafond een romantische kleur meegeven, terwijl je het licht aan tafel zacht en warm maakt tijdens het etentje. En dat is slechts één van de mogelijkheden met de Philips Hue White and Color Ambiance Ensis.

De Philips Hue White and color ambiance Ensis-hanglamp in zwart is vanaf 20 oktober te koop voor een adviesprijs van 399,99 euro.

Skullcandy Crusher Evo

Aan koptelefoons hebben we geen gebrek. Elke fabrikant doet z’n best om zijn koptelefoon te onderscheiden van de rest. Skullcandy introduceert tijdens IFA 2020 daarom de Crusher Evo. De Crusher Evo maakt dankbaar gebruik van twee opvallende audio-ontwikkelingen: een verbeterde versie van Skullcandy's gepatenteerde Sensory Haptic Bass en Personal Sound van Audiodo.

Dat laatste is audiopersonalisatietechnologie die wordt aangeboden via de Skullcandy App. Die app gebruik je ook voor het aansluiten van de koptelefoon op je smartphone. Na de koppeling voert de hoofdtelefoon een audiotest uit en stelt daarmee een persoonlijk gebruikersprofiel samen.

De Skullcandy Crusher Evo heeft een accu die tot veertig uur meegaat en is binnen tien minuten opgeladen voor vier uur gebruik. In de koptelefoon zitten mediacontrols verwerkt, waardoor je verschillende handelingen verricht zonder je smartphone aan te raken. Daarnaast is er ondersteuning voor Google Assistent, Siri en Tile, zodat je je Evo niet zomaar kwijtraakt.

Crusher Evo is vanaf heden verkrijgbaar in True Black en Chill Grey voor 169,99 euro.

IFA 2020

Meer goedkopere 5g-smartphpones op komst

Tijdens IFA 2020 heeft chipleverancier Qualcomm ook nog van zich laten horen. Het bedrijf laat namelijk weten dat de (nog onaangekondigde) nieuwe 4-serie smartphoneprocessors ondersteuning leveren voor 5g-netwerken. Het gaat om een entry-level processor, die bedoeld is voor goedkopere telefoons.

Dat betekent dus dat we op korte termijn meer smartphones mogen verwachten die betaalbaar zijn en ondersteuning aanbieden voor 5g. Xiaomi, Oppo en Motorola hebben al laten weten dat er smartphones aankomen die de nieuwe processor ondersteunt. Het is nog even wachten hoe die telefoons eruit gaan zien en welke functies ze nog meer aanbieden, omdat er verder geen informatie beschikbaar is.

Qualcomm heeft verder ook nog niets bekendgemaakt over de nieuwe chipserie.

Project Archery 3.0 van TCL

TCL is dit jaar wederom van de partij met Project Archery, versie 3.0. Dit is een slimme bril met twee oled-schermen, die je brein vertelt dat je naar een scherm in de bioscoop kijkt. Vorige jaar bracht de fabrikant versie 2.0 met zich mee, en versie 3.0 is net even anders.

Zo is de nieuwste versie van het experimentele project een stuk lichter dan zijn voorganger. Ook oogt het product nu meer als een zonnebril dan als een echte gadget. Het prototype is echter nog wel bulky genoeg om de aandacht te trekken wanneer je hiermee op een terras gaat zitten, maar in dit geval geldt: alle stappen vooruit helpen.

TCL laat verder weten dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een versie van Project Archery die rekening houdt met mensen die normaal een bril of lenzen dragen. Die specifieke versie stelt je in staat je lenzen uit of je bril af te doen, zodat je ongestoord naar de beelden op de oled-schermen kunt kijken.

Of we dit product op korte termijn in de winkel zien liggen, is op dit moment niet zeker. Het bedrijf heeft daarover namelijk niets bekendgemaakt.

IFA 2020

TCL MoveTime Family Watch

Een product dat we wel deze herfst van TCL mogen verwachten is de TCL MoveTime Family Watch. Dit is een smartwatch voor senioren, met onder meer valdetectie, activiteitentracking, een hartslagmonitor en hands-free bellen. Het apparaat moet ervoor zorgen dat senioren zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven.

Verder biedt de smartwatch herinneringen aan voor medicijninname en het uitvoeren van verschillende activiteiten, ter verbetering van de gezondheid. Mocht iemand vallen, dan worden familieleden binnen zestig seconden op de hoogte gebracht van de val, inclusief de locatie. Zo kunnen ze snel te hulp schieten. Ook brengt het slimme horloge de drager op de hoogte van het feit wanneer de hartslag ongebruikelijk laag of hoog is.

Het oled-scherm heeft een formaat van 41 bij 48,5 millimeter en biedt grotere, geoptimaliseerde iconen aan. Ook is er een ip67-certificaat. De TCL MoveTime Family Watch is deze herfst te koop in Europa, voor 229 euro.

Overzicht van woensdag

Op woensdag hebben we eveneens een overzicht geplaatst waarin we vijf toffe producten behandelen. Dat overzicht lees je hier.

0 Reactie(s) op: IFA 2020: round-up donderdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.