iHealth Edge - Activity-tracker voor accessoirefans

Door: Evi Maquoi | 20 januari 2015 10:38

Overige elektronica

iHealth brengt met de Edge een opvolger voor haar Wireless Activity and Sleep Tracker. Op vlak van functionaliteiten is er niet veel toegevoegd, maar de Edge oogt wel een stuk mooier en is heel wat dunner. Tijd voor een test!

Score
70
 • Pluspunten
 • Mooie app
 • 4 polsbandjes en clip
 • Prijs
 • Minpunten
 • Laden via dock
 • Nog altijd dik

None

iHealth Edge

Prijs:

€ 79,95

Batterij:

3-4 dagen (opladen via dock)

App:

iOS

Android

Windows Phone

Gewicht:

110 gram

Als je het doosje van de de iHealth Edge opent, sta je verbaasd van het aantal accessoires. Naast de ronde activity tracker tref je immers vier kunststof polsbandjes aan: zwart, grijs, roze en oranje. Het wisselen van bandjes verloopt gelukkig erg vlot. Daarnaast zit er nog een clip in de doos zodat je de tracker aan je broek kunt bevestigen. En je stopt de Edge in het stoffen bandje om 's nachts comfortabel je slaap te monitoren. Om het toestel op te laden, gebruik je het meegeleverde magnetisch dock. Tijdens onze test hield de Edge het zo'n drie tot vier dagen uit met één laadbeurt.

Dankzij de verschillende kleuren polsbandjes past de Edge bij elke outfit.

Mooi, maar wel een beetje log

De Edge is al een stuk dunner dan de eerste activity tracker van iHealth. Toch blijft ie wat dik en log. De afwerking is wel een stuk mooier door de metalen rand. Op vlak van draagcomfort is het gelukkig niet al te storend. In het ronde vlak van het horloge zit een rechthoekig schermpje dat je de dag, datum, uur en batterijstatus toont. Met één tik krijg je het aantal stappen te zien. Nog één keer tikken geeft je de afgelegde afstand weer en tenslotte kunt je ook het aantal verbrande calorieën opvragen. Het scherm staat het merendeel van de tijd uit, maar je kunt het activeren door er op te tikken of je pols te draaien. De Edge is regen- en zweetbestendig maar niet waterproof. Tijdens het douchen of zwemmen moet ie dus helaas af. Iets dat bij de aankomende Activité Pop van Withings niet het geval is.

De metalen rand geeft een premium gevoel maar de tracker is nog altijd te dik.

Handige app

iHealth heeft voor deze activity tracker een app voor iOS, Android en Windows Phone ontwikkeld. De app oogt mooi en geeft je een duidelijk overzicht van het aantal stappen, de afgelegde afstand en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Daarnaast is er nog een weekoverzicht. Via je slaapresultaten kun je de totale geslapen tijd aflezen en het aantal keer dat je wakker bent geweest. Afhankelijk van deze resultaten krijg je een percentage slaapefficiëntie af te lezen. In tegenstelling tot de Jawbone Up maakt deze Edge echter geen onderscheid tussen lichte en diepe slaap. Ook een wekkerfunctie waardoor je door lichte trillingen ontwaakt, is helaas niet aanwezig.

De app oogt mooi en geeft de resultaten overzichtelijk weer.

Conclusie

De iHealth Edge is een stuk mooier dan de vorige iHealth Activity and Sleep Tracker. Bovendien is het een sterke troef dat je heel wat gekleurde polsbandjes meegeleverd krijgt. Bij de activiteitstrackers van Fitbit of Sony moet je die apart aanschaffen. Ook de app ziet er gelikt uit. Wie op zoek is naar een horlogeachtige stappenteller met slaapmonitor zit bij de iHealth Edge goed. Wij vinden een Jawbone Up of Fitbit Flex echter net iets gebruiksvriendelijker. Maar dan moet je natuurlijk ook weer iets dieper in de buidel tasten.

2 Reactie(s) op: iHealth Edge - Activity-tracker voor accessoirefans

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 juni 2016 12:46 Anoniem
  Ook bij de activity tracker i health edge kun je onderscheid zien tussen wakker en diepe en oppervlakkige slaap. Mogelijk hebben ze deze mogelijkheid later toegevoegd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 juli 2016 14:11 Anoniem
  Mijnheer/Mevrouw.
  Na een week mijn ihealth edge AM3s niet gebruikt te hebben (wegens vakantie) laadt hij de batterij niet meer op.
  Wat kan ik daar aan doen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.