IKEA-lamp en boekenplank zijn vermomde Sonos-Speakers

Door: Randolf Bouwma | 08 april 2019 17:30

Nieuws

IKEA-meubilair staat er om bekend om tevens inventief en praktisch te zijn. Daarom brengt het woonwarenhuis niet zomaar speakers uit. Nee, deze Sonos-speakers uit de Symfonisk-lijn doen tevens dienst als boekenplank en tafellamp.

De Symfonisk-boekenplankspeaker is aan de achterzijde voorzien van haakjes, waarmee-ie aan de muur te bevestigen is. Dat is stevig genoeg om er vervolgens iets bovenop te zetten, wel zo praktisch en dat scheelt weer ruimte. Het apparaat kan tot 3 kilo tillen.

Hoewel je er muziek naar toe kunt streamen vanaf je smartphone met de Sonos-app, is de speaker niet helemaal draadloos. De stekker dient te allen tijde in het stopcontact te zitten. Dat geldt overigens ook door de speakerlamp.

Vanwege de ronde vorm wordt het geluid hiervan in 360-graden uitgezonden. Het geluidsbeeld zou dan ook overeen moeten komen met dat van de Sonos One.

Ecosysteem

Voor beide producten geldt dat ze te koppelen zijn aan andere Sonos-speakers, bijvoorbeeld om multiroom-audio op te zetten. IKEA heeft natuurlijk het liefst dat je de lamp voorziet van zijn slimme Trådfri-verlichting, maar er passen ook andere peertjes in. Overigens zijn het geen slimme speakers, je kunt ze dus niet met spraak bedienen.

De boekenplankspeaker kost 99,95 euro en de tafellampspeaker heeft een prijskaartje van 179 euro.

0 Reactie(s) op: IKEA-lamp en boekenplank zijn vermomde Sonos-Speakers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.