IKEA presenteert bluetooth-speaker ENEBY

Door: lub-snoek | 10 april 2018 11:16

Nieuws

IKEA heeft de ENEBY geïntroduceerd. Het is de eerste speaker van de Scandinavische keten en wordt verkocht in twee maten: een 8 x 8-inch- en een 12 x 12-inch model.

ENEBY is gemaakt van polyester en stof en is verkrijgbaar in zwart en grijs. Het kleinere model wordt geleverd met een handvat die je, zoals het een echt IKEA-product beaamt, zelf moet bevestigen. Voor het kleinere model is ook een batterijpack verkrijgbaar, waardoor je de speaker overal kunt gebruiken. Om naar muziek te luisteren kun je gebruikmaken van bluetooth en een 3.5mm-ingang. IKEA vermeldt geen exacte specificaties, maar de speakers lijken een losse tweeter en woofer te hebben.

KALLAX

Beide speakers kunnen aan een muurbeugel of een standaard worden bevestigd, deze zijn apart verkrijgbaar. Volgens het persbericht is ENEBY zo ontworpen dat deze goed bij een KALLAX of EKET past. Goed nieuws voor audioliefhebbers die deze meubels al in huis hebben of nog gaan aanschaffen.

Het is mogelijk om de speakers via IKEA te bestellen, maar volgens de keten is de voorraad groter bij de fysieke winkels. De kleinere EBENY kost 50 euro, het grotere model krijgt een prijskaartje van 80 euro. Meer informatie over de speakers vind je op de website van IKEA.

Sonos

De ENEBY is de eerste, maar zeker niet de laatste speaker die de succesvolle Scandinavische keten op de markt gaat brengen. Eind 2017 werd namelijk een samenwerking met Sonos aangekondigd. Volgens het persbericht zijn er producten in de maak die het voor consumenten makkelijker maken om in iedere ruimte hun favoriete muziek te luisteren, zonder dat de dagelijkse routine wordt verstoord. Verwacht wordt dat de producten die voortvloeien uit deze samenwerking in 2019 op de markt verschijnen. Dat geeft ons alle tijd om de ENEBY aan de tand te voelen.

0 Reactie(s) op: IKEA presenteert bluetooth-speaker ENEBY

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.