Ikea smelt audio/video-systeem samen met meubel

Door: Elmar Rekers | 17 april 2012 14:01

Nieuws

Ikea zal later dit jaar de Uppleva lanceren. Een tv-meubel met geïntegreerde led-tv, Blu-ray-speler en 2.1-speakersysteem. De meubelmaker meent dat gebruikers hierdoor geen last meer hebben van een wirwar aan kabels.

Het AV-meubelstuk wordt samen met de Chinese fabrikant TCL ontwikkeld en zal omgerekend een instapprijs van zo'n 730 euro krijgen. Er zullen drie verschillende types van deze Uppleva beschikbaar komen. Duidelijke specificaties van de ingebouwde apparatuur worden er nog niet gegeven.

Draadloze subwoofer

Wel is duidelijk dat in alle versies van de Uppleva een Smart-tv is ingebouwd, een Blu-ray-speler en een 2.1 geluidssysteem met een draadloze subwoofer. Verder zitten er vier hdmi-poorten op de tv, twee usb-aansluitingen en een ingang voor de iPhone. Bij meubels met een tv van minimaal 24 inch lijkt ook een wifi-module te worden ingebouwd.

In de introductievideo (zie onder) zegt Ikea dat er een grote markt is voor all-in-one systemen die een oplossing bieden voor de vele losliggende kabels. Daarbij kunnen alle ingebouwde systemen worden aangestuurd met één enkele afstandsbediening.

De Uppleva zal later dit jaar eerst beschikbaar komen in Zweden, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. Wanneer Nederland met de Uppleva aan de slag kan is nog onduidelijk.

[youtube]0Nm7-EuctOs[/youtube]

0 Reactie(s) op: Ikea smelt audio/video-systeem samen met meubel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.