Imtech, Cisco en Vodafone slaan handen ineen voor BYOD-dienst

Door: matthijs-van-den-broek | 31 oktober 2012 09:46

Nieuws

Bring Your Own Device (BYOD). Een trend waar veel IT-managers bij grote bedrijven mee te maken krijgen, en in veel gevallen waarschijnlijk grijze haren aan overhouden. BYOD is een onomkeerbaar proces, wordt wel gedacht. En dat denken ze ook bij Cisco, Imtech en Vodafone.

De drie bedrijven hebben de handen ineen geslagen met een gezamenlijke BYOD-oplossing. Met de explosie aan digitale gadgets, is het voor veel consumenten niet meer dan logisch dat ze hun favoriete apparaten ook in een werkomgeving kunnen gebruiken. Onder de naam Bring iT starten Imtech ICT, Cisco en Vodafone samen dan ook een landelijke thema-campagne.

De drie leveren samen "een end-to-end BYOD-oplossing op het gebied van consultancy, technologie, integratie en beheer." De website die de campagne moet ondersteunen heet Bring-iT. Mogelijk krijgen de drie het voor elkaar dat de consument sneller en beter gebruik kan maken van zijn eigen digitale elektronica-spullen.

Mee naar het werk

Consumenten en werknemers van vandaag nemen hun mobiele telefoon en tablet mee naar het werk. Ook verwachten ze dat ze met deze apparaten toegang op het bedrijfsnetwerk krijgen. Dit biedt organisaties voordelen, bijvoorbeeld flexibiliteit.

Werknemers kunnen immers ook op andere plekken dan het vaste bureau aan het werk. Maar tegelijkertijd is er ook een aantal serieuze aandachtspunten, aldus Vodafone, Imtech en Cisco. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van bedrijfsgegevens? Hoe gaan bedrijven om met de grote diversiteit aan besturingssystemen van de mobiele apparaten van de werknemer?

De Bring iT-partijen hebben gezamenlijk een whitepaper geschreven over BYOD en het belang van een end-to-end oplossing. Deze is hier te vinden in pdf-formaat.

0 Reactie(s) op: Imtech, Cisco en Vodafone slaan handen ineen voor BYOD-dienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.