In 17 stappen aan de slag met SpotWeb op je NAS

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 mei 2016 07:13

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

10 Inloggen

SpotWeb is nu vanuit het hoofdmenu van je Synology-NAS beschikbaar. Zodra je op SpotWeb klikt, opent het programma in een nieuw tabblad van je browser. Zoals je ziet is de database nog volledig leeg. Het is verstandig om eerst alle instellingen naar wens te configureren en daarna pas de database op te halen. Afhankelijk van de snelheid van je NAS duurt laatstgenoemd klusje namelijk vrij lang. Houd rekening met enkele uren. Klik rechtsboven op Log in en typ de accountgegevens die je in de vorige stap hebt aangemaakt. Bevestig met Login om toegang tot alle instellingen te krijgen.

11 SpotWeb instellen

SpotWeb heeft nogal wat instellingen die je naar je hand kunt zetten. Ga naar Config / Change preferences en kies bovenaan voor de Nederlandse taal. Bevestig onderaan met Change. Navigeer naar Configuratie / Voorkeuren wijzigen en wijzig naar eigen inzicht diverse opties om SpotWeb naar eigen wens in te richten. Zo is het bij de sorteervolgorde logisch om de nieuwste spots als eerste weer te geven. Geef ook aan hoeveel items je per pagina wilt tonen. Kijk verder even bij het tabblad Filters indien je bepaalde rubrieken wilt veranderen of verwijderen. Via Wijzig sla de instellingen op.

12 Installatie SABnzbd

In tegenstelling tot Spotnet bevat SpotWeb helaas geen geïntegreerde downloadclient. Wel is het programma in staat om samen te werken met een extern downloadprogramma op je NAS, namelijk SABnzbd. Deze applicatie dien je via een externe pakketbron te installeren op je Synology-NAS. Open in DSM het Package Center en ga naar Instellingen / Pakketbronnen / Toevoegen. Als naam en locatie vul je respectievelijk Synocommunity en http://packages.synocommunity.com in. Via tweemaal OK en Gemeenschap klik je bovenaan op Vernieuwen. Bij SABnzbd kies je daarna voor Installeren. Er verschijnt een melding dat ook het pakket Python wordt geïnstalleerd. Bevestig met Ja.

13 SABnzbd configureren

SABnzbd heeft toegang tot de nieuwsgroepen nodig om mediabestanden te downloaden. Daarom configureer je het downloadprogramma eerst voordat je met SpotWeb aan de slag gaat. Na de installatie geef je aan op welke bestandslocatie van de NAS je de bestanden wilt opslaan. In het volgende scherm kies je voor Toepassen. Open SABnzbd via het hoofdmenu en neem de wizard door. Je vult hierbij de juiste gegevens van de usenetprovider in, waarna je kiest voor Test Server. In de volgende vensters laat je alle opties ongewijzigd. Rond de wizard af en kies voor Ga naar SABnzbd.

2 Reactie(s) op: In 17 stappen aan de slag met SpotWeb op je NAS

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 mei 2016 12:38 Anoniem
  Bedankt voor deze uitleg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juni 2016 17:21 Anoniem
  Is het mogelijk de handleiding te update voor DSM 6.0? Webservices zit namelijk niet meer in 6.0.. thanks.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.